Cuadrilla wil nog steeds boren naar schaliegas

NOORDOOSTPOLDER
Schaliegasbedrijf Cuadrilla wil nog steeds een proefboring doen in Noordoostpolder. Dat bleek vrijdag voor de Raad van State. 

De minister van Economische Zaken weigerde eerder een vergunning van Cuadrilla te verlengen voor het opsporen van schaliegas in zowel de Noordoostpolder als in Noord-Brabant. Het boren naar schaliegas is tot in 2023 verboden in Nederland en het is nog niet duidelijk of dat verbod daarna wordt opgeheven.

Cuadrilla wil dat de vergunning verlengd wordt zodat ze na 2023 met het opsporen van schaliegas kan beginnen. De plannen voor het boren hebben in het verleden tot veel verzet geleid in Noordoostpolder. 

De Raad van State doet binnen enkele weken een uitspraak. 
 

reacties (5)

 • Den

   

  Geboefte!

  reageer
 • Wallander

   

  Doen ,past precies bij vervuiling Airport Lelystad!

  reageer
 • Svu

   

  Als die vliegtuigen niet hoger kunnen vliegen.....verlagen we gewoon de bodem! Lol!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als het ergens kan, kan het in de NOP. Kale saaie vlakte. Lelijker wordt het er niet op. Het is namelijk al verprutst met windmolens.

  reageer
 • Jaap

   

  Zeker lang niet in de NOP geweest?

 • Pieter

   

  Is het niet zo dat het schaliegas-boren in NL werd stopgezet omdat er eerst een grondig onderzoek naar de (eventuele) schadelijke gevolgen zou plaats vinden. Ik dacht dat Samsom en Rutte daar nogal wat strijd om hadden gevoerd. Of heb ik dat nou mis?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert