Bloembakken fleuren winkelrondje Stadshart op

LELYSTAD
In het Stadshart van Lelystad is vrijdagochtend begonnen met het plaatsen van grote bloembakken in het winkelrondje van het centrum. Wethouder Janneke Sparreboom heeft één van de 36 bloembakken geplaatst in De Wissel.

De bakken worden ook geplaatst in de Kroonpassage, Neringpassage, Promesse en Stadhuisplein en benadrukken volgens de gemeente 'het compacte winkelrondje in het Stadshart'. Op de plantenbakken staat het logo van de gemeente. Ze worden op dit moment gevuld met winterbeplanting. 

"Het plaatsen van de bloembakken in het Stadshart is onderdeel van het vergroeningsplan dat in 2016 is vastgesteld door de gemeenteraad. Met het plaatsen van de grote plantenbakken in het winkelrondje, hopen we het Stadshart aantrekkelijker te maken en de verblijfsduur van bezoekers te verlengen”, aldus wethouder Janneke Sparreboom.

reacties (6)

 • Stevie

   

  Kijk eens naar het centrum in Dronten, schitterend en levendig, zo had het ook gekund. Een open Meerpaal die uitnodigt. Wat hebben wij ? De Agora met ingamg aan de verkeerde kant en een paar bloembakken.

  reageer
 • dirk

   

  2 weken en ze zijn geplunderd, geef dat geld aan de ouderen. winkeliers verdienen aan de consument dus kunnen zelf infesteren in " opleuken".

  reageer
 • Annechien

   

  Als ik in Almere ben, valt hij mij steeds op hoe de bloembakken daar het centrum aankleden en opleuken. Ik vind het dan ook een prima plan om dit hier in Lelystad ook te doen. De sfeer in een winkelcentrum is belangrijk.

  reageer
 • Evert

   

  Ik ken geen gemeente die probeert er alles aan te doen om zo goed mogelijk alles te doen voor de bewoners vande gemeente Lelystad. Alleen in dit geval is de handicap de eigenaren van de panden die te hoge huren vragen en verder ook niets doen! De gemeente kan alleen zorgen voor een aantrekelijk straatbeeld. Tevens staat de gemeente altijd open voor ideen en plannen . ( een ondernemer in Lelystad )

  reageer
 • Annemarie

   

  Verblijfsduur in het centrum verlengen om naar plantenbakken te kijken...terwijl de parkeermeter doortikt?!

  reageer
 • hans

   

  Precies, de dames en heren politici zijn stokdoof en willen de boodschap niet zien! Voordat ze het weten is het weer voorjaar...

 • laat alle reacties zien
 • Tuinman

   

  Om je kapot voor t schamen! Deze inhoudloze en nutteloze investering was mijn inziens veel harder nodig op andere plekken in de stad. Wat ben ik blij dat er binnenkort verkiezingen zijn en de burger kan afrekenen met dit wanbeleid. Het enige positieve is dat voor de burger duidelijk is dat er vanaf het begin duidelijk was dat deze wethouder de balkenverstand heeft van wat er in de stadshart nodig is.

  reageer
 • H.Br.

   

  Ja hoor, weer lekker negatief zijn! Nu doet de gemeente iets om het winkelcentrum wat aantrekkelijker te maken, is het weer niet goed! Volgens u een "inhoudloze en nutteloze investering" in het winkelcentrum; dan moet het elders in de stad toch ook inhoud- en nutteloos zijn?

 • Wouter

   

  Hier sluit ik mij volledig bij aan. Geldverspilling in het kwadraat!

 • Maartje

   

  Nou nou nou, moet dat weer?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert