Politiek omarmt nog drie initiatieven motiemarkt

LELYSTAD • Wo 15 november 2017 | 22:08 • Woensdag 15 november 2017 | 22:08
Speeltoestellen voor kinderen met een beperking, een haalbaarheidsonderzoek naar een stadsboerderij in Warande en een natuurbegraafplaats of herdenkingsbos in Lelystad. Dat zijn ook drie initiatieven die door de gemeenteraad van Lelystad zijn omarmd na de motiemarkt in oktober. Tijdens de motiemarkt kunnen burgers raadsleden overhalen om geld voor hun idee uit te trekken. 

Speeltoestellen
Laila El Mouj-Tahid wilde graag een speeltoestel voor kinderen met een beperking op het speelveld bij Botter 21. Dat vond een meerderheid van de gemeenteraad van Lelystad ook een goed idee. De partijen roepen het college van burgemeester en wethouders dan ook op om samen met de bewoners geschikte speeltoestellen te plaatsen in de Lelystadse speeltuinen, te beginnen bij Botter 21. Voor de rest van de locaties moet een plan worden gemaakt hoe dit gerealiseerd kan worden.

Stadsboerderij
Twee vrouwen uit Warande willen graag een Stadsboerderij in de wijk. Daar zou ruimte moeten komen voor landbouw, horeca, educatie, zorg en onderzoek. Het idee is om op deze manier stadsbewoners te betrekken bij het boerenwerk. De gemeenteraad wil dat het stadsbestuur een haalbaarheidsonderzoek doet naar zo'n initiatief in Lelystad.

Natuurbegraafplaats
Volgens mevrouw Van de Plas is er een groeiende behoefte aan een natuurbegraafplaats of herdenkingsbos in Lelystad. Op zo'n plek liggen de graven in een natuurlijke omgeving, zoals een bos- of parkachtig landschap. De dichtstbijzijnde natuurbegraafplaats is nu op een uur rijden. Een meerderheid van de gemeenteraad wil weten welke locaties in Lelystad geschikt zijn. Voor het einde van juni moet er een voorstel zijn. 

Autovrije dag en avondvierdaagse
Eerder werden al twee ideeën van de 10-jarige Nynke Keegstra met groot enthousiasme door een meerderheid van de raad ontvangen. Zij had de gemeenteraad gevraagd om een bijzonder slot van de avondvierdaagse, namelijk wandelen over de dreven. De gemeenteraad steunde dat plan unaniem. Ook gaat het college van burgemeester en wethouders onderzoeken of er één keer per jaar een autoloze zondag kan komen in Lelystad. Dat wilde Nynke graag omdat het goed is voor het milieu, en kinderen dan lekker kunnen skaten, fietsen en voetballen op de dreven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert