Eindelijk plaats voor nieuwe woningen

KRAGGENBURG • Vr 17 november 2017 | 12:14 • Vrijdag 17 november 2017 | 12:14
De kavel Penders in Kraggenburg is door de gemeente gekocht. Dat is goed nieuws voor het dorp omdat er nu eindelijk een locatie komt waar gebouwd kan worden. Het dorp wacht daar al jaren op.

De kavel Penders is de ideale locatie voor woningbouw.  Dat was eigenlijk op de tekentafel van Kraggenburg al bedacht.  Netjes binnen de begrenzing van het dorp. Toen de gemeente de kavel een paar jaar na de eeuwwisseling wilde kopen, vroeg de eigenaar, de boer Penders, daar veel te veel voor. De deal ging niet door.

Zure gemeente
De gemeente was zo zuur, dat ze zelfs de bestemming wonen van de kavel wilde afhalen. Maar de Raad van State stak daar een stokje voor. Penders heeft de kavel daarna verkocht aan projectontwikkelaar Willy Welles van Megahome. Maar die is er door de crisis nooit aan toe gekomen om de kavel te ontwikkelen. Hij is failliet gegaan. En uit dat faillissement heeft de gemeente de kavel nu uiteindelijk dan toch kunnen bemachtigen.

Kavel Pauw
Om toch woningbouw mogelijk te maken kocht de gemeente de kavel Pauw verderop in het dorp. Maar daar kwam nieuwbouw ook door de crisis niet van de grond. En veel mensen hoopten dat Megahome snel aan de slag zou gaan op de kavel Penders, want die locatie was een stuk beter

Nu de handtekeningen zijn gezet, kan snel met de planontwikkeling worden gestart. Daarin is afgesproken dat er zo’n 20 vrijstaande en 2-onder-1 kap gebouwd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (7)

 • Exenia

    Zo 19 november 2017 Zondag 19 november 2017

  Zou er ook een mogelijkheid zijn zelf een kavel te kopen en er iets op te bouwen. Of bouwt een projectontwikkelaar alles.

  reageer
 • Eddy

    Za 18 november 2017 Zaterdag 18 november 2017

  En wat is er uiteindelijk betaald voor de kavel?

  reageer
 • Truus

    Za 18 november 2017 Zaterdag 18 november 2017

  Fijn.. duidelijk sociale woningbouw..not dus. Ach de startende gezinnen, die kunnen het uitzoeken. De keuze is voor hen immers reuze....

  reageer
 • Tja

    Za 18 november 2017 Zaterdag 18 november 2017

  Een twee onder één kap in kraggenburg gaat niet al te veel kostten. Als je werkt is dat prima op te brengen. Er zijn bijna 1 miljoen vacatures en 400.000 werklozen. Dus voor iedere werkloze 2,5 vacatures. Niet alle vacatures passen uiteraard maar als je echt wilt kun je werken. Door teveel te investeren in sociale woningbouw en dergelijke hou je die groep mensen in stand. Het is op een gegeven moment ook te makkelijk om te blijven hangen in je eigen minderwaardigheidscomplex. Werken en je schouders er onder. Dat gaat best in kraggenburg en daarom wordt dáár ook niet gevraagd om sociale woningbouw.

 • Arie

    Vr 17 november 2017 Vrijdag 17 november 2017

  Joh hier zit niemand op te wachten. Maar niemand van dorpsbelang wilt dat zien. Omdat het bij hun vooral om eigen belang gaat. Als er zonodig behoefte was aan huizen hadden er niet een 20 tal woningen te koop gestaan en nog eens een stuk of 20 verhuurd aan oost Europese werknemers. Dus: achterlijk en onzinnig

  reageer
 • Reactie

    Za 18 november 2017 Zaterdag 18 november 2017

  Tussen de 200 en 275 is er niets te koop, een bedrag wat voor twee verdieners mooi is. Dus ik denk dat er wel vraag is..

 • Flevolander

    Vr 17 november 2017 Vrijdag 17 november 2017

  In 2010 bijna een woning gekocht aan de Jacob Bruintjesstraat, uiteindelijk toch niet besloten deze woning te kopen. Gelukkig maar, ik hoor het de makelaar in de voortuin daar nog zeggen: ja hoor, dat vrije uitzicht blijft.....oplichters!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sander

    Vr 17 november 2017 Vrijdag 17 november 2017

  Mooi, dat er eindelijk schot in de zaak zit, echter wat moet de gemeente met kavel Paauw?? Dat heeft toch ook de nodige miljoenen gekost?

  reageer
 • Tinus

    Vr 17 november 2017 Vrijdag 17 november 2017

  Houd het dan in dat er Niet aan de walstraat gebouwd wordt. Maar het is hier nog steeds :eerst zien en dan geloven!!!!.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert