Oproep raadslid aan burgemeester: "stop met vloggen"

ALMERE
Het Almeerse PVV-raadslid Toon van Dijk is niet te spreken over de 'vlogs' van zijn burgemeester Franc Weerwind. In een column op de site van Almere Nieuws roept hij de burgemeester op om ermee te stoppen.

Volgens Toon van Dijk roepen de video's veel negatieve reacties op en is het amateuristisch gedaan. Franc Weerwind is sinds kort begonnen met een wekelijkse vlog op het YouTube kanaal van de lokale krant Almere Deze Week. Inmiddels staan er twee vlogs op.

Volgens Van Dijk maakt Weerwind een karikatuur van zichzelf. "Daarmee bewijst hij onze stad ook geen dienst, want het broze imago waar wij allemaal hard aan poetsen loopt door dit soort ontluisterend amateurisme weer een doffer op. Het is mij überhaupt een raadsel waarom een batterij duur betaalde adviseurs dit ooit heeft kunnen goedkeuren. Het is klip en klaar dat hier niet de kwaliteit van hun baas ligt." 

Van Dijk ziet liever meer van de persoon Franc Weerwind, dan van burgemeester Weerwind. Hij sluit af met een advies. "Stop er mee Franc! Voordat je nog meer hoon en spot ten deel valt en in naam van de goede smaak: stop met vloggen!"

Bekijk hier de vlog van de burgemeester, die inmiddels ruim 1.100 keer bekeken is.

reacties (17)

 • Jopie

   

  Ik vind het prima dat de burgemeester laat zien wat er gebeurt in Almere en wat hij doet. Veel beter dat het voortdurend negatieve praatjes verspreiden van het genoemde raadslid.

  reageer
 • Barbara

   

  Na wat gevlogger beluisterd te hebben vermoed ik dat deze burgemeester een veel aardiger mens is dan dat ie zich voor "denkt" te moeten doen. De vraag is dan meteen of je op deze manier wel zo op moet willen vallen. Speel de rol van burgemeester niet door te doen alsof! Eens met @Albert..

  reageer
 • Kees Pol

   

  O ja... er steekt een burgemeester zijn kop boven t maaiveld uit door te gaan vloggen. Doe dat in NL niet want dan word ie eraf gehakt. Ik vind ze leuk. Stop met dat eeuwige gezeik svp

  reageer
 • Ruud

   

  Wat is mis met amateuristisch? Het is tenminste een burgemeester die zich laat zien en zeker dit filmpje is niet slecht.. het is lekker makkelijk roepen wat je er van vind maar probeer het zelf maar EENS! Wat mij betreft.. gewoon lekker doorgaan. Ik vind het een goede burgemeester

  reageer
 • Jan D

   

  Het is knap dat Weerwind vanalles probeert maar elke keer de plank misslaat! Deze burgemeester is geen Jorritsma, Oke maar moet zich realiseren alleen maar in beeld te komen als het noodzakelijk is. Deze pruts filmpjes zetten geen zode aan de dijk en tonen bijna belangenverstrengeling bij het huis aan huis suffertje. Misschien wordt Weerwind hier ook wel het huis aan huis suffertje! Dan is de missie geslaagd!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans W

   

  Laat toch gaan. Zolang het de Gemeente Almere niet beschadigd prima. Maar als je de filmpjes ziet dan maakt ie alleen zichzelf behoorlijk belachelijk. Heb de blogs geblokt op mijn internetaansluiting en parental slot erop. Wil niet dat mijn kinderen dit te zien krijgen.

  reageer
 • Eindelijk

   

  Dit zouden juist ALLE burgermeesters moeten dorn.

  reageer
 • Brammetje

   

  God verhoede!

 • Gerrit

   

  Dit soort initiatieven moeten een kans krijgen om te groeien. Het is juist goed dat een burgemeester zijn gezicht en maatschappelijke betrokkenheid laat zien. Toon van Dijk kan beter naar de Twitters van eigen partijleider kijken. Daar heb ik nog niets constructiefs in kunnen ontdekken.22

  reageer
 • Wieke

   

  Zoiets moet inderdaad groeien in een leerproces. Ik zie het probleem niet. Zolang het zijn werk niet in de weg staat mag de burgemeester vrolijk doorvloggen wat mij betreft.

 • Boels

   

  Laat de man zijn amateuristisch speeltje, het gaat op alle fronten toch goed in Almere?

  reageer
 • Enna

   

  Kom op man ff serieus. Een vloggende burgemeester van top 10 grootste Nederlandse steden. Of je doet het niet of je doet het goed. Dus actuele brede onderwerpen, spontaan en boven de partijen staan.Zonder politieke voorkeur dus. Gewoon baas van de stad .uit

 • Enna

   

  Beste Toon. Dat de burgemeester een vlog heeft is best wel goed. De vraag is echter wat kost dit en wat kan het opleveren. In deze 2 vlogs kan ik de meerwaarde niet echt ontdekken. Een andere vraag is? Wat zijn de kosten die hiermee gemoeid zijn. Is hier een budget voor? Het komt mij niet echt spontaan over dus Franc, als je wil vloggen ga lekker alleen op pad en maak je eigen spontane verhaal.Ook je eigen rubriek in de krant komt niet spontaan over. Je moet het zelf schrijven en er ook volledig achter staan. Er gaat niets boven een spontane speach die niet (voor)geschreven wordt door zgn. Media adviseurs. Want dan is het fake.

  reageer
 • RonaldB

   

  Waarom moet die van Dijk van het PVV altijd wat te zeuren hebben over anderen? Alsof hij en zijn PVV zo veel hebben voortgebracht. Niet meer dan tweespalt en haat. Van Dijk is een karikatuur van zichzelf, heeft nog niets van waarde toegevoegd aan Almere, maar denkt wel te kunnen vertellen wat en hoe anderen het moeten doen. Triest, heel triest.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Waarom moet die van Dijk van het PVV altijd wat te zeuren hebben over anderen?" - het antwoord op deze vraag is ontzetten eenvoudig: zeuren over anderen is de core business van de PVV.

 • Wieke

   

  Ja jammer, dit was ook mijn reactie. Laat eerst zelf eens een positief geluid horen, overal tegenaan schoppen is zó gemakkelijk !

 • wil graag in de belangstelling staan...

  reageer
 • Martin

   

  Ik ben geen PVV-mens maar Toon van Dijk heeft gelijk. De vlogs zijn tenenkrommend. Weerwind moet de stad besturen. Genoeg te doen hier.

  reageer
 • Albert

   

  Beste hr. Weervind u heeft deze onzin helemaal niet nodig gewoon slim en zorgvuldig uw werk doen en naar buiten treden en op optreden als het nodig is.

  reageer
 • Barry van Stumpelen

   

  Ik ben het niet vaak eens met de PVV in Almere, maar hierin geef ik ze groot gelijk. Stop met deze onzin! Wie zit er op een vloggende burgervader te wachten? Het komt totaal niet serieus over, deze slecht gefilmde en slecht gemonteerde video's.

  reageer
 • Albert

   

  Beste hr. Weervind u heeft deze onzin helemaal niet nodig gewoon slim en zorgvuldig uw werk doen en naar buiten treden en op optreden als het nodig is.

  reageer
 • Peter huis

   

  Ja natuurlijk heeft de pvv hier opmerkingen op. Hou toch is op met dat gezeur om niets

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert