Drie auto's weggesleept uit parkeergarage Ravelijn

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde is maandagochtend begonnen met het schoonmaken van de parkeergarage Ravelijn. Om de schoonmakers vrij spel te geven moesten uiteindelijk drie auto's worden weggesleept.

Oldtimers
In de parkeergarage kunnen gebruikers hun auto 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis parkeren. Daar werd volgens de gemeente door sommige mensen misbruik van gemaakt. Zo stonden er meerdere auto's permanent geparkeerd, waaronder een aantal oldtimers. Volgens een buurtbewoner stonden er wel dertig.

Die oldtimers waren maandagmorgen verdwenen, zodat de schoonmakers hun gang kunnen gaan. Ze werken door tot vanavond 19:00 uur, dan moet de garage helemaal schoon zijn. Daarna gaat de parkeergarage weer open voor gebruik. 

Gewaarschuwd
De gemeente heeft automobilisten van te voren gewaarschuwd dat langdurig geparkeerde auto's weggesleept worden. Zo stonden er borden waarin de  schoonmaakactie werd aangekondigd. Ook heeft de gemeente een brief achter de ruitenwissers van alle auto's in de garage gestopt waarin wordt gevraagd of de auto's verplaatst kunnen worden voor de schoonmaakdag. Er werd gemeld dat auto's die maandag om 6:00 uur 's ochtends nog in de garage zouden staan worden weggesleept.

Onderaan de brief schrijft de gemeente ook dat het niet de bedoeling is om auto's permanent te parkeren in de ondergrondse parkeergarage. Volgens de gemeente is het moeilijk om daar maatregelen tegen te nemen.
 

reacties (7)

 • Heuvel

   

  Het is echt opgeknapt! En wat is er een ruimte beschikbaar nu al die vaste auto's eruit zijn. Kan die voorlopig weer gebruikt worden waar het voor bedoeld is. Goede actie!

  reageer
 • Antej Ha

   

  Er was altijd plaats zat. Ook met de langperkeerders aanwezig. Wanneer het echt een probleem was had de eigenaar wel een max 24 uur ingesteld of dergelijk.

 • Steven Stedenwijker

   

  De reacties worden hier vol geschreven door dezelfde drie drammers. Het lijkt heel wat maar feitelijk is er geen bezwaar en er is helemaal geen juridische basis tegen langparkeren zolang het gratis is en openbaar.

  reageer
 • Antej Ha

   

  Als je niet langdurig geparkeerd was mocht je blijven staan? Straks moeten ze de auto's ook weer terug brengen. Er is helemaal geen geldige reden om ze weg te halen.

  reageer
 • Ruben

   

  De meeste troep veroorzaken nog steeds de vernielzuchtige hangjongeren in de parkeergarage en de hal daar naar toe. Ook hiervoor sluit de gemeente Zeewolde zijn ogen nog steeds.

  reageer
 • Robert

   

  Laat die mensen toch hun oldtimer neerzetten heeft niemand last van. Garage is toch 24 uur en 7 dagen per week gratis open, niet zeuren dan als dat ook gebeurd

  reageer
 • Joop

   

  Weet je wat je doet Joop, zet ze lekker allemaal bij jou voor de deur, als iedereen maar doet waar hij of zij maar zin in hebben dan hebben we straks overal rotzooi

 • Rob

   

  Zet die lekbakken lekker voor je eigen deur ipv de publieke ruimtes te besmeuren of huur ergens een ruimte.

 • pieter de oude

   

  oldtimerbezitters, bewoners van recreatiehuisjes,!!!!!! in Zeewolde gunt men elkaar het licht in de ogen niet.

 • laat alle reacties zien
 • Keek op de week

   

  wat is een oldtimer.... zoals de US hummer op de wegsleep auto? Of is het om de wegenbelasting te ontduiken? Hoe snel kan de gemeente ambtenaren een verkeersbesluit maken? duurt dit hier 4 jaar? of moet er eerst ingehuurd worden? Wij werken toch samen met Harderwijk... daar zal heus wel een concept voorbeeld liggen om in 3 weken tijd een verkeersbesluit te laten nemen.... anders staan zij er morgen weer.... wel in een schone garage...

  reageer
 • De ingenieur

   

  Er is geen hummer te zien. Waarschijnlijk is die ook te hoog en te breed...

 • Rick

   

  In de houtwal garage kun je twee uur gratis parkeren daarna ga je betalen. Iets voor deze parkeergarage??

 • Maurice

   

  Hoe moeilijk om maatregelen te nemen? Blauwe zone invoeren en handhaven, hoe moeilijk kan het zijn?!

  reageer
 • Johan

   

  Hoe kan je blauwe zone in een garage hanteren?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert