Drie auto's weggesleept uit parkeergarage Ravelijn

ZEEWOLDE • Ma 20 november 2017 | 11:40 • Maandag 20 november 2017 | 11:40
De gemeente Zeewolde is maandagochtend begonnen met het schoonmaken van de parkeergarage Ravelijn. Om de schoonmakers vrij spel te geven moesten uiteindelijk drie auto's worden weggesleept.

Oldtimers
In de parkeergarage kunnen gebruikers hun auto 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis parkeren. Daar werd volgens de gemeente door sommige mensen misbruik van gemaakt. Zo stonden er meerdere auto's permanent geparkeerd, waaronder een aantal oldtimers. Volgens een buurtbewoner stonden er wel dertig.

Die oldtimers waren maandagmorgen verdwenen, zodat de schoonmakers hun gang kunnen gaan. Ze werken door tot vanavond 19:00 uur, dan moet de garage helemaal schoon zijn. Daarna gaat de parkeergarage weer open voor gebruik. 

Gewaarschuwd
De gemeente heeft automobilisten van te voren gewaarschuwd dat langdurig geparkeerde auto's weggesleept worden. Zo stonden er borden waarin de  schoonmaakactie werd aangekondigd. Ook heeft de gemeente een brief achter de ruitenwissers van alle auto's in de garage gestopt waarin wordt gevraagd of de auto's verplaatst kunnen worden voor de schoonmaakdag. Er werd gemeld dat auto's die maandag om 6:00 uur 's ochtends nog in de garage zouden staan worden weggesleept.

Onderaan de brief schrijft de gemeente ook dat het niet de bedoeling is om auto's permanent te parkeren in de ondergrondse parkeergarage. Volgens de gemeente is het moeilijk om daar maatregelen tegen te nemen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel