Plaatsen van laadpalen duurt te lang

ALMERE • Ma 20 november 2017 | 16:59 • Maandag 20 november 2017 | 16:59
Het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto's moet sneller, dat erkent de gemeente Almere. ​"Nu zitten we gemiddeld op een levertijd van zeven maanden. Ik denk dat er een paar maandjes van af kunnen", aldus programmamanager van stedelijke systemen Henk Meijer

Te veel partijen
Dat vele partijen betrokken zijn bij de plaatsing van de oplaadpunten is volgens Meijer de oorzaak van de lange levertijd. "Het plaatsen van een paal in de openbare ruimte gebeurt met inspraak van de bewoners. Daarnaast zijn er meerdere partijen betrokken bij de levering en installatie van een paal", legt Meijer uit. 

Meijer geeft aan met de betrokken partijen voor de levering van een oplaadpaal om de tafel te gaan. "Met alle partijen gaan we om de tafel om te kijken hoe we sneller kunnen werken, bijvoorbeeld door één loket te organiseren of door de communicatie tussen alle instanties te verbeteren."

Toenemende groei
Op dit moment liggen er ongeveer veertig aanvragen bij de gemeente Almere en dat aantal gaat volgens Meijer de komende jaren alleen maar toenemen. "Dit jaar hebben we al het dubbele aantal aanvragen gehad dan vorig jaar."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel