Politie deelt boetes uit bij basisschool Het Kristal

ALMERE
Bij basisschool Het Kristal in Almere Buiten wordt de komende tijd extra gecontroleerd of automobilisten zich wel aan de regels houden. Het is de politie namelijk opgevallen dat het daar geregeld mis gaat. 

Eenrichtingsstraat
Tussen 08:00 en 09:00 uur en 15:00 en 16:00 uur mag de smalle weg langs de school maar van één kant ingereden worden. Verschillende ouders die hun kinderen naar school brengen, negeren die regel. Daardoor ontstaan er volgens de politie gevaarlijke situaties. 

140 euro 
Dinsdagochtend is één moeder die haar kind naar school kwam brengen op de bon geslingerd. Ze moet een boete van 140 euro betalen. 

Via sociale media heeft de politie van te voren gewaarschuwd dat er vanaf deze week ook echt bekeuringen uitgeschreven gaan worden. 

Schooltijden
De controles vinden plaats op de momenten dat ouders hun kinderen naar school brengen of weer komen ophalen. Juist omdat het dan zo druk is, geldt op dat moment de regel dat de weg een eenrichtingsstraat is. Buiten deze drukke uren mag de straat wél van twee kanten worden ingereden. Bij de weg staat een bord om ouders te wijzen op het verbod om de weg in te gaan tijdens de spitsuren.


  

reacties (32)

 • Paul van Dam

   

  Wat mijn vaak opvalt, dat moeders in een 30 km wijk met hoge snelheid naar school scheuren en hun auto ASO parkeren. Goed voorbeeld voor je kinderen. Stel dat hun kind wordt aangereden door zo'n aso-moeder/vader wat dan? En politie doet precies wat ze moeten doen. Eigenlijk rijbewijs afpakken, want u bent dus een gevaar op weg.

  reageer
 • buurtbewoner

   

  Controleer ook eens op snelheid bij school het Palet. Men mag maar 30 km per uur in de wijk. Tussen de Vaarten Soms zijn het laag vliegers. Altijd haast, iets eerder van huis gaan misschien een optie.

  reageer
 • wieke

   

  Wat een rare reactie. De veiligheid is in het geding, regels zijn er om je aan te houden. Hoe kunnen ouders hun kinderen dat leren als ze zichzelf alleen maar aan regels houden als dat hen uitkomt ?

  reageer
 • barko.

   

  Laat ze ook eens kijken bij de School De Zeetuin verboden parkeren staan borden maar nee zelf op de stoepen staan ze.

  reageer
 • Ikkelau

   

  Dat moeten ze bij de watertuin is gaan doen voor de ouders die zonder ♿ kaart toch op de plekken gaan staan waar door ik met me dochter wel met kaart en rolstoel niet kan parkeren en dan ook nog is een scheldpartij over me heen krijg als ik er wat van zeg! helemaal op vrijdag en Woensdagmiddag !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ikke

   

  Een nieuw verkeersbord valt juist op! Daarnaast heb je toch aandacht voor t verkeer en niet voor de kinderen die in je auto zitten. Anders ben je wel een gevaarlijke bestuurder!

  reageer
 • Hans

   

  Dit zijn ook boeven,verkeersboeven die zich niet aan de regels van het verkeer houden.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Tja je kan het voorlaten komen maar dat verlies je, de tekst is goed leesbaar en er staat nergens een maximale lengte qwa text. Dus succes.

  reageer
 • Nikky

   

  Tjsa, en als je dus geen bordjes kunt lezen, nieuw of niet, dat maakt niet uit, dan hoor je dus al niet achter het stuur thuis. Wat een slap excuus.

  reageer
 • De advocaat

   

  Voor laten komen. De tekst op het onder-bord is veel te lang en de letters zijn veel te klein. Hoe kan iemand die rijdend lezen.

  reageer
 • bromsnor

   

  Eén bekeuring en dat noemt men regelmatig fout gaand?

  reageer
 • Casarca

   

  Hele goede actie. Zouden ze bij elke school moeten doen, want het gebeurd overal. Ga je kind lekker op de fiets brengen of ga lopen (als dat mogelijk is). Ga anders op tijd van huis! Geef als ouders het goede voorbeeld, dus hou je aan de regels. Denk b.v. ook eens aan een voetgangers oversteekplaats met verkeerslichten. Ook voetgangers horen bij een rood licht te stoppen. Soms denk ik wel eens dat ik de enige ben die braaf staat te wachten, terwijl moeder/vaders met (kleine) kinderen gewoon oversteken!

  reageer
 • datmeenjetochniet

   

  Makkelijk scoren wijkagent Knol, regels zijn regels maar dit slaat alles. Maargoed, lekker voor de staatskas toch, of de politie leiding die dan weer met 'klanten' via dure kaartjes naar ajax in de arena kan! Ach ja......

  reageer
 • Drontens

   

  Goede actie! In dronten mag de politie in de werfstraat en de koggestraat in actie komen. Ouders die overal de auto parkeren, liefst zo dicht mogelijk bij de school. Ook op de stoep parkeren is normaal. Normen en waarden zijn tegenwoordig erg ver te zoeken. Goed voorbeeld voor de kinderen. Goed voorbeeld doet goed volgen........

  reageer
 • Henkie

   

  Wat is er mis om je kind met de fiets te brengen? Blijkbaar alles want iedereen moet en zal met de auto komen om vervolgens te gaan piepen dat het zo gevaarlijk is bij school ...

  reageer
 • Lexxie

   

  Ga boeven vangen

  reageer
 • Piet

   

  Heb jij bij station Almere centrum en omgeving de laatste week nog iets gehoord of gezien dan Jef? Ik loop er dagelijks en het tuig is weg. Veel politie en handhavers gezien de afgelopen week. Chapeau! Ook deze laatste actie is prima. Ik zeg vaker bekeuren en opvoeden die burgers hier in Almere.

  reageer
 • mam

   

  En wat is je commentaar als er een kind wordt aangereden? Ouders moeten zich eens gaan gedragen.

  reageer
 • Jef

   

  Ga eens met je collega’s wat boetes uit delen aan dat tuig wat staat te dealen op Almere Centraal laffaards Dit is echt de politie in Almere! Weg kijken en makkelijke bekeuringen pakken!

  reageer
 • Anita

   

  Eind van het jaar zeker weer Net zo goed dat je je fiets niet meer neer mag zetten in het centrum van Almere buiten nemen ze je fiets mee en kan je je boete betalen op kantoor en krijg je je fiets tez rug hahaha

  reageer
 • robert

   

  Zouden ze ook eens moeten doen bij het Atolpazagebouw in lelystad

  reageer
 • Jaap

   

  Sommigen zouden nog met de auto naar het toilet gaan als het mogelijk was.

  reageer
 • J. Demming

   

  Bij deze even het comentaar dat het echt niet duidelijk was. Niets over gehoord. Ik wist hier niets vanaf. Parkeer altijd netjes als ik met de auto ga. Maar wist van deze regeling niets af. En laten we eerlijk zijn. Een nieuw bord valt je niet gelijk op vooral niet als je je auto vol kindjes hebt. Ik wilde vandaag ook parkeren 1 meter na wat dus achteraf niet mocht.

  reageer
 • Rob

   

  Misschien ook een keer langskomen bij het parkeerterrein van basisschool De Flierefluiter. Vooral die droeftoeters uit Meerveld maken er daar dagelijks een bende van. Dubbel parkeren zodat je zelf niet weg kunt, dubbeldik op de stoep staan enz,enz. En je dan ook nog met een hoop kapsones aankijken als je er iets van zegt, want ja, ze komen uit Meurveld!

  reageer
 • Peter

   

  Moeten ze ook eens doen bij OBS de Delta in Stedenwijk. Ouders negeren het stop en parkeerverbod en zetten hun auto op de stoep wat het voor kinderen erg onoverzichtelijk cq gevaarlijk maakt.

  reageer
 • Wieke

   

  Prima actie! Triest dat zoveel ouders kennelijk de verkeersregels overtreden.

  reageer
 • Patrick

   

  Wanneer komen ze boetes uitdelen bij De Vuurvogel in de Prokofjevstraat? Als bewoner komen wij vaak niet meer weg, straat geblokkeerd, dubbel geparkeerd, ouders te lui om normaal te parkeren en door te rijden ipv de kruising Prokofjevstraat/H.Andriessenweg te blokkeren.

  reageer
 • AP

   

  goede aktie daar bij het Kristal zou fijn als er ook bij de optimist in tussen de vaarten Hildo Kropstraat 20, 1328 BC Almere gecontroleerd gaat worden ouders zijn te lui om 20 meter te lopen waardoor ze andere in gevaar brengen het zijn de vaste ouders die daar bij een doorgetrokken gele streep midden op rijbaan gaan stilstaan

  reageer
 • Sjors

   

  Top actie. Mogen ze bij elke school wel vaker gaan doen ouders die op de stoep parkeren om dat ze te lui zin om te lopen. Of bijna de straat blokkeren

  reageer
 • Willemsen

   

  Heel goede actie. En heb dan ook even aandacht voor de aanrijdroutes. Er zijn nog weleens van die ouders die heel gejaagd rijden omdat ze wat (te) laat zijn vertrokken.

  reageer
 • Erik

   

  Goed bezig agenten, het is de hoogste tijd dat men ( in dit geval ouders ) de normen en waarden van dit mooie land eens in acht nemen. Inderdaad, wat is er mis met op tijd vertrekken, de auto wat verder zetten en naar school lopen.

  reageer
 • Kuwait

   

  Onbegrijpelijk dat sommige ouders het fatsoen niet hebben zich aan de verkeersregels te houden. Een paar minuten eerder van huis of gewoon met de fiets. Dit gebeurde overigens ook al vijf jaar geleden, dus gelukkig wordt er nu wel beboet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert