Plan voor 144 woningen aan Havenkade

DRONTEN • Do 23 november 2017 | 11:32 • Donderdag 23 november 2017 | 11:32
Een stedenbouwkundig bureau heeft een plan uitgewerkt voor het gebied rond de Havenkade in Dronten. Als de gemeenteraad ermee instemt, kunnen de eerste koop- en huurhuizen in 2020 worden opgeleverd.

De Havenkade is het gebied aan de Lage Vaart en Nijverheidsweg, waar voorheen bedrijven en graansilo's waren gevestigd. In 2012 heeft de raad besloten dat dit gebied tot aan de spoorlijn wordt herontwikkeld tot het Hanzekwartier. In 2015 is een intentieovereenkomst getekend met Van Wijnen Projectontwikkeling over de haalbaarheid van woningbouw.

Aanlegplaatsen
Stedenbouwkundige Jeroen de Willigen van De Zwarte Hond heeft nu een plan uitgewerkt, dat voorziet in 144 woningen. Er komt een appartementengebouw met acht verdiepingen, huurwoningen en twee-onder-één-kapwoningen met en zonder eigen aanlegplaats voor een boot. Hiervoor wordt een nieuwe watergang gegraven met twee bruggen.

De grond voor twee bouwlocaties moet nog worden aangekocht, maar wethouder Ton van Amerongen heeft er vertrouwen in dat dit gaat lukken. Plannen voor kantoren en een hotel zijn geschrapt, omdat die niet haalbaar zijn. De gemeenteraad wordt gevraagd nog dit jaar een besluit te nemen over het plan.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel