Asbestgrit bij Nijkerkerbrug is verwijderd

ZEEWOLDE • Do 23 november 2017 | 12:42 • Donderdag 23 november 2017 | 12:42
De asbestdeeltjes die bij de renovatie van de Nijkerkerbrug werden gevonden, zijn inmiddels weggehaald. Volgens Rijkswaterstaat zijn de werkzaamheden aan de brug tussen Zeewolde en Nijkerk daarom volledig hervat.

De renovatie werd vorige maand stilgelegd omdat er met vervuild straalgrit was gewerkt. Het grit van leverancier Eurogrit bleek asbest te bevatten. Ook elders in Nederland werden om deze reden diverse projecten stilgelegd. Het straalgrit wordt gebruikt om verf, roest of vuil van betonnen objecten te verwijderen.

Volgens Rijkswaterstaat waren de plekken waar gestraald werd ingepakt in een soort tenten. Daardoor is de verspreiding van de asbest beperkt gebleven. Tijdens de sanering kon de aannemer op andere plekken verder werken. De renovatie heeft daarom geen grote vertraging opgelopen.

Vervuild grit bij veel meer bedrijven
Donderdag werd overigens bekend dat het vervuilde grit bij veel meer bedrijven terecht is gekomen dan eerder werd gedacht. De inspectie SZW ging eerst uit van 130, maar zegt nu dat het asbestgrit aan bijna 600 bedrijven blijkt te zijn geleverd. Dat komt doordat een deel van de eerder genoemde bedrijven als tussenhandelaar actief is.
Aan welke bedrijven het vervuilde grit is geleverd, is niet bekendgemaakt.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel