Verhoging Nijkerkerbrug bij Slingerweg afgerond

ZEEWOLDE • Wo 13 juni 2018 | 20:03 • Woensdag 13 juni 2018 | 20:03

Een belangrijk deel van de werkzaamheden aan de Nijkerkerbrug is afgerond. Het brugdeel boven de Slingerweg is nu geen 3,9 meter, maar 4,5 meter hoog.

De gehele brug wordt aangepakt, omdat het verkeer sinds de bouw in 1960 flink is toegenomen. Hierdoor is schade ontstaan. Er is gekozen om het deel boven de Slingerweg tegelijkertijd te verhogen, omdat er geregeld vrachtwagens of landbouwvoertuigen tegenaan kwamen. Hierdoor was het brugdeel beschadigd geraakt. 

De renovatie van de brug is al enige tijd aan de gang. Eerder werd er vooral aan de onderkant van de brug gewerkt, waardoor er geen verkeershinder was. Nu ook de bovenkant werd aangepakt was de brug afgelopen weekend gesloten voor al wegverkeer. Dinsdag is de laatste hand gelegd aan de verhoging. De verkeershinder is daardoor voorbij. De rest van de werkzaamheden worden wederom aan de onderkant van de brug gedaan. 

Eind september worden de huidige zwaartebeperkingen opgeheven, en mag verkeer tot en met 60 ton weer over de brug heen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel