SP en gemeente NOP blijven strijden over raadsvergoeding

NOORDOOSTPOLDER
Het conflict tussen de SP-fractie en de gemeente Noordoostpolder over de raadsvergoeding voor de SP-ers duurt nog altijd voort. De gemeente weigert te voldoen aan het verzoek om de vergoeding over te maken aan de partijkas van de SP en kreeg afgelopen zomer gelijk van de rechter.

SP-fractievoorzitter Tjitske Hoekstra kondigt in de zaterdageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken een nieuwe strategie aan: ze heeft de gemeente nu gevraagd de raadsvergoeding te storten op rekeningnummers van familieleden van de SP-politici. "We willen proberen waar de grens ligt van de burgemeester", aldus Hoekstra. 

Tot nu toe heeft de gemeente volgens haar nog niet op het nieuwe verzoek gereageerd. Door het conflict hebben de raadsleden van de SP Noordoostpolder sinds 2014 nog geen cent vergoeding ontvangen.

reacties (12)

 • pieter de oude

   

  Rechtstreeks overmaken aan de SP-er betekent een hoger inkomen voor de fiscus, met misschien als consequentie minder overheidssubsidies.?

  reageer
 • Willy

   

  De SP die tot het uiterste gaat om haar ongrondwettelijke salaris constructie gecombineerd met een belastingsontwijkingsconstructie In stand te houden, verliest iedere geloofwaardigheid als ze weer eens klaagt over een brievenbusfirma op de Amsterdamse Zuidas. #boter #hoofd

  reageer
 • Poe

   

  Tel daarbij op dat het als ANBI wordt gezien en dus 50% van elke gift aftrekbaar is..betalen we naast het standaard salaris ook nog mee aan de partijkas..fijn joh.

 • Logisch nadenken?

   

  Wonderlijke wereld, links of rechts treedt op met spierballen taal. Verbijsterend is dat men na jaren deze regeling aan de orde stelt sinds het bestaan van de SP.Let wel ,de boter glanst over de hoofden van de overige partijen.Over maar niet te spreken over de lobby's ,verweven Fam. / netwerken (bestuurders) met belangenverstrengeling,vergoedingsregelingen subsidie's die voor bepaalde doelgroepen gelden o.a. in de landbouw in combinatie windenergie etc.etc. Zelfs in het circuit van kerken met landerijen weet men de wegen in het belasting paradijs.Trouwens men heeft het altijd legaal gedaan dus had men direct in het begin stelling kunnen nemen.

 • Rob

   

  Eng clubje, overmaken naar de partijkas, lijkt wel een communistische partij

  reageer
 • Ron h

   

  Jammer dit gedoe ... een reden er niet op te stemmen ... zeer onverstandig gedrag.

  reageer
 • René

   

  Eng clubje... 'De Partij'... brrr... Sovjet Unie, China...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dorpsgenoot

   

  De SP zoekt gelukkig altijd de makkelijkste weg. Het liefst laten ze een ander ook hun probkemen oplossen. Vertrouwen ze hun eigen leden niet dat ze zelf geld geven aan de partij?

  reageer
 • De ambtenaar

   

  Onze burgemeester vond dat hij een democratisch genomen besluit, geen bootjes in het kanaal, bij de rechter moest aanvechten. Wat is er dan op tegen dat de SP een democratisch besluit tracht aan te vechten?

  reageer
 • Armold

   

  De gang naar de rechter kon gewoon nu in hoger beroep. Maar dat zoufen ze verloren hebben. Door het zo te doen is iets wat wij vroeger zeuren zuigen en pesten noemden. De burgemeester heeft als Prive persoon gewoon gebruik gemaakt van zijn recht. En daarna zijn boot weggehaald. Zoals het hoort. De SP hanteert haar eigen regels. Zuigen pesten jennen en belasting geld verspillen. Activistisch noemen ze dat. Beter gebruiken ze bestuurlijk vandalisme.

 • Arnold

   

  Is het gek als ik me hier mateloos aan erger? Je hebt een gerechtelijke uitspraak en je gaat als lid van het openbaar bestuur kijken hoever je de burgemeester kunt krijgen door het weer anders te doen. Van de kosten die mevrouw Hoekstra de maatschappij op zagelt kon ze toch mooi arme mensen laten helpen. Maar nee de SP probeert om een gerechtelijke uitspraak heen te komen en jaagt de maatschappij voor de zoveelste keer op kosten. Geef gewoon je eigen rekening op en doe niet zo verschrikkelijk kinderachtig als een drammend kind iets wat mevrouw Hoekstra de VVD verweet.

  reageer
 • Veeboer

   

  Sneu gedoe. Doe je werk en geef dat loon dan zelf aan de partijkas. Stom en moeilijk doen dat is wat de echte SP'er goed kan. Regeren en beleid uitstippelen ho maar. Beetje nutteloos geschreeuw van de zijlijn

  reageer
 • Hans

   

  Wat een kleinzielig gedoe van die SP'ers! Laat het gewoon op je eigen rekening storten en boek het dan over naar de rekening van de partij, minus het inkomen dat je met hen afgesproken hebt. Zijn er nu echt geen andere dingen om je druk over te maken?

  reageer
 • Rinus

   

  Is dat alles waar de SP zich druk over maakt, of er wel genoeg in de kluis van Marijnissen gestort wordt? Waarschijnlijk niet voor niets een oud bankgebouw met kluis gekocht als hoofdkantoor. Ga gewoon je werk als raadslid doen.

  reageer
 • Roel

   

  Het werk van de SP valt nu dus onder de noemer vrijwilligerswerk, toch leuk van die mensen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert