CU-SGP wil rookvrije entree gemeentehuis

NOORDOOSTPOLDER
De ChristenUnie-SGP wil dat de entree van het gemeentehuis in Emmeloord rookvrij wordt. De fractie heeft vagen aan het college gesteld.

Eerder deze maand bepaalde het college van Lelystad dat daar per 1 januari ook niet meer mag worden gerookt bij de ingangen van het stadhuis. 

Raadslid Anjo Simonse (CU-SGP): " Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie. We moeten ook naar onszelf kijken. Een betere wereld begint immers bij jezelf. Een rookvrije zone bij onze ingang is een gezond welkom voor bezoekers en het draagt bij aan een gezonde en schone leefomgeving."

reacties (6)

 • Ton Wurtz

   

  Wat ik mis in deze discussie is de eigen verantwoordelijkheid van de roker. Nu zijn ChristenUnie en SGP een warm voorstander van verboden, want het zou gezond zijn om te verbieden en lucht te ademen in onze gezonde buitenlucht. Genieten moet je verbieden en een sobere lifestyle verheerlijken. Het is belangrijk je te realiseren dat gebruikers van tabak , net zoals u en ik mensen zijn die in onze samenleving deelnemen, belasting betalen en werken, kortom, het demoniseren van de gebruiker is uit de tijd, net zoals het gedachtegoed van deze politieke partijen.

  reageer
 • KarelK

   

  Afgezien van de voorbeeldfunctie (we roken niet) is het gewoon geen gezicht dat er rond de ingang van (niet alleen het gemeentehuis/stadhuis) openbare gebouwen en bedrijven e.d. mensen rondhangen die een sigaret roken. Deze mensen hebben hun werkplek verlaten om te gaan roken in de tijd van een ander. Met name bij een dienstverlenende of overheidsinstantie is dat een ergerlijk verschijnsel. In mijn werkkring kan ik niet zomaar even 10minuten weg voor een door mij te kiezen persoonlijk genoegen, los nog van het ongezonde roken. Hoog tijd voor een verbod. Er mag alleen nog gerookt worden in eigen huis, zonder huisgenoten/kinderen te benadelen en buitenstaanders te benadelen door o.a. stankoverlast. En ook. Iet in auto’s en op terrassen waar niet rokers ook rechten hebben. Zo!!

  reageer
 • Lacocazi

   

  Als er mensen staan te roken bij de ingang van het gemeentehuis dan zijn dat bezoekers die even in het gemeentehuis moeten zijn. Voor de ambtenaren is er een speciale rokersruimte met afzuiging in de kelder. Als er op de maandagavond mensen buiten staan te roken dan zijn dat bv raadsleden die in de pauze van de vergaderingen even een peukje doen. En deze raadsleden moeten dan besluiten of er een rookverbod komt of niet? 😁

 • Jurgen

   

  Ik ben een thuisroker en vindt het niet meer dan logisch dat er niet mag worden gerookt voor een ingang van een gemeentehuis, school, ziekenhuis en ieder ander bedrijfsingang. Zelf denk ik er niet aan om te gaan stoppen met roken maar ben wel voorstander om het roken te verbieden in de openbare ruimte en in de auto wanneer er kinderen in zitten. Roken en alcohol zijn beiden een legale maar zeer verslavende drugs. Alcohol mag ook niet gedronken worden in het openbaar.

  reageer
 • Oproep!

   

  Roken in de auto prima ,dat moet iedereen zelf weten vooral doen. Het geef je extra nicotine ??Maar nu komt het gooi die smerige peuken niet uit het raampje van de auto. Het is werkelijk onbegrijpbaar dat hierop niet wordt gelet!!!!! Zomers zie je soms brandende peuken naar buiten zeilen met gevolg dat auto's met brandstof lekkage in de brand kunnen vliegen. Het zou mij niets verbazen dat hierdoor brand in de gril van de auto ontstaat ,vooral met benzine dampen met het warme weer.

 • Bleeeh

   

  Helemaal mee eens; je moet tegenwoordig soms door een rookgordijn om een restaurant in te kunnen.

  reageer
 • NOPer.

   

  Eindelijk. Ik heb zelf nooit gerookt maar heb er wel erg veel last van de rook van anderen. En als er dan rokers voor de ingang v.h. gemeentehuis staan, waar ik voor mijn werk nogal eens moet zijn, dan moet ik daar zo snel mogelijk bij langs lopen of doorlopen. En dat is dan hopelijk eerdaags afgelopen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vanzelfsprekend !

   

  Het is toch niet meer van deze tijd om te roken bij een ingang van een dienstverlenende instantie ! Gewoon stoppen zou het motto moeten zijn!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert