'Onderzoek naar fusie veiligheidsregio's nodig'

NOORDOOSTPOLDER
Burgemeester Aucke van der Werff twijfelt of Noordoostpolder wel mee moet gaan in een fusie tussen de veiligheidsregio's Flevoland en Gooi en Vechtststreek. De burgemeester vreest dat onderdelen meer op afstand komen te staan, wat niet goed zou zijn voor Noordoostpolder.

Nut en noodzaak
Nut en noodzaak van de fusie moet eerst beter worden onderzocht, zo zegt Van der Werff. Hij wordt daarin gesteund door de gemeenteraad. Daarnaast wordt er bekeken of het voor Noordoostpolder mogelijk is om zich aan te sluiten bij de veiligheidsregio IJsselland, omdat dat dichterbij is. 

Fusie is noodzakelijk
Onder een veiligheidsregio vallen brandweerkorpsen, de Bevolkingszorg-organisaties en de GGD. De veiligheidsregio's Flevoland en Gooi en Vechtstreek willen vanaf juli 2019 fuseren om sterker en efficiënter te worden. Dit wordt noodzakelijk geacht om goed voorbereid te zijn op grote moderne vraagstukken zoals infectieziekten en terrorismedreiging. 

reacties (10)

 • Logisch nadenken?

   

  Zich te oriënteren op de Gooi en Vechtstreek is enkel en alleen aantrekkelijk voor de beloning en de ego van bestuurders. Hoe groter een organisatie in het publiekebestel wordt lijkt de afstand soms al groter te worden tussen (gewone) mensen. Laatst was er brand in Emmeloord en toevallig reed ik tussen Lelystad en Almere tot mijn stomme verbazing zag ik een brandweer auto met gevolg die samen op weg waren naar Emmeloord.Echt ,als dit de samenwerking die voor ogen is ,hoe lang moet je dan wachten op een speciaal blusvoertuig?Het wordt tijd dat men beseft dat de Noordoostpolder inclusief Urk gedegen blusvoertuigen krijgen die hoogbouw kunnen blussen,echt schandelijk voor deze tijd. Verschillende hoge gebouwen en bedrijven bij brand kunnen als verloren beschouwt worden, laat staan de slachtoffers!Schande voor deze tijd!!!

  reageer
 • Realist

   

  Lijkt me met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat het niet in belang van NOP is om mee te doen met Flevoland / Gooi. Uithoek in ogen van de anderen. Brandweerman uit Huizen weet niet eens waar Creil lig, heeft hij nog nooit van gehoord, ver van zijn bed. De Ketelbrug is een mooie 'natuurlijke' grens. Dasr de grens trekken lijkt mij.Heb je er ook geen last van als veiligheidsdiensten als die open staat.

  reageer
 • Brandweerman

   

  Het is misschien eerst verstandig om je eigen huishouden op orde te krijgen. Het rommelt al aan alle kanten binnen brandweer Flevoland

  reageer
 • sander

   

  Gezien eventuele Provinciale herindeling , en de binding nu en vroeger met Overijsel ligt de keuze richting het Oosten veel meer voor de hand , ook de mentaliteit komt meer overeen .

  reageer
 • Brandweerman

   

  Ik snap niet waarom ze in de NOP zo bang zijn voor Gooi en Vecht. De NOP is kwa oppervlakte ca. 2x zo groot! Je zou kunnen zeggen dat Flevoland er gewoon een gemeente bij krijgt. Als inwoner van Oostelijk Flevoland kom ik graag de Ketelbrug over hoor vrienden van de NOP.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Nut en noodzaak is dicht bij huis aansluiten, verder hoef je nergens over na te denken. Bestaande samenwerkingsverbanden met Gooi en vechtstreek hebben nog nooit bewezen nut en noodzaak in haar voordeel te laten werken.

  reageer
 • CJW

   

  De Noordoostpolder heeft toch totaal geen binding met de Gooi en Vechtstreek? Laat onze polder zich maar aansluiten bij Overijssel. Daar voelen we ons meer bij thuis en ligt ook veel dichterbij!

  reageer
 • pieter de oude

   

  Flevoland: organisatorisch een wangedrocht, alleen gesticht en in stand gehouden voor de partij bestuurders.

 • Dorpsgenoot

   

  De afstand van Gramsbergen naar Emmeloord is vergelijkbaar met Hilversum naar Emmeloord. Dus dat Ijsselland dichterbij zou zijn is kolder.

  reageer
 • Schaapjes

   

  In kilometers misschien maar qua mentaliteit past de NOP veel beter bij Overijssel. Daarnaast is wel gebleken dat de focus aan de andere kant van de Ketelbrug ligt uit het verleden. In Dronten rijdt een trein maar in Emmeloord nog steeds niet. Ons ziekenhuis is ten koste van Lelystad al ten gronde gegaan. Het waterschap huist in Lelystad terwijl men hier prima zat. Om maar eens wat te noemen. .

 • CJW

   

  U noemt nu wel de verste uithoek van IJsselland! De Noordoostpolder grenst wel aan Overijssel en heeft logischerwijs ook veel meer binding daarmee dan met het veel "westerse" Gooi gebied.

 • Guilliome

   

  De NOP past beter bij Overijssel. Ook bij een provincieherindeling. Dus hier hook. Wat moet Flevoland eigenlik met Gooi en Vechtstreek?

  reageer
 • Schaapjes

   

  We zijn nu al het achtergestelde gebied met gooi en vecht wordt dat alleen maar erger.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert