'Onderzoek naar fusie veiligheidsregio's nodig'

NOORDOOSTPOLDER • Ma 27 november 2017 | 23:29 • Maandag 27 november 2017 | 23:29
Burgemeester Aucke van der Werff twijfelt of Noordoostpolder wel mee moet gaan in een fusie tussen de veiligheidsregio's Flevoland en Gooi en Vechtststreek. De burgemeester vreest dat onderdelen meer op afstand komen te staan, wat niet goed zou zijn voor Noordoostpolder.

Nut en noodzaak
Nut en noodzaak van de fusie moet eerst beter worden onderzocht, zo zegt Van der Werff. Hij wordt daarin gesteund door de gemeenteraad. Daarnaast wordt er bekeken of het voor Noordoostpolder mogelijk is om zich aan te sluiten bij de veiligheidsregio IJsselland, omdat dat dichterbij is. 

Fusie is noodzakelijk
Onder een veiligheidsregio vallen brandweerkorpsen, de Bevolkingszorg-organisaties en de GGD. De veiligheidsregio's Flevoland en Gooi en Vechtstreek willen vanaf juli 2019 fuseren om sterker en efficiënter te worden. Dit wordt noodzakelijk geacht om goed voorbereid te zijn op grote moderne vraagstukken zoals infectieziekten en terrorismedreiging. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel