Eenpersoons 'Friends'-woningen in stadscentrum

ALMERE
Hoe de 136 nieuw te bouwen woningen in de binnenstad van Almere er precies uit gaan zien is nog niet helemaal duidelijk. Maar het worden in ieder geval studio's en 'Friends'-woningen voor eenpersoonshuishoudens. De woningen staan gepland op het parkeerterrein naast de Voetnoot en het stadhuis. 

Die laatste term is inderdaad een beetje gejat van de populaire TV-serie bekent wethouder Tjeerd Herrema. "We hebben in Almere op dit moment 31% eenpersoonshuishoudens en dat gaan er in de toekomst meer worden. Die huizen zijn bedoeld voor deze doelgroep."

De partij AP-OPA vreest dat het vooral woningen voor jongeren worden. Zij riepen de wethouder dan ook op om ook wat woningen te reserveren voor senioren. "Desnoods zullen we daar een motie toe indienen", aldus René Dekker, fractieassistent van AP-OPA.

Geen extra winkels
Volgens wethouder Herrema zijn de nieuwe woningen niet specifiek voor jongeren, maar kan iedereen er op inschrijven. Verder zal er geen extra retail komen verzekert de wethouder. "Wellicht wel andere commerciele activiteiten, maar geen extra winkels. Dat gaan we vastleggen". Verder is de wens uitgesproken dat de woningen energieneutraal worden. "Al kunnen we dat niet gaan opleggen", zegt de wethouder.   

   

reacties (2)

 • Faerie

   

  Het idee van samenwonen met vrienden is waarschijnlijk echt wel een jongerending, misschien dat statushouders het ook nog wel waarderen, maar daarna.. Ook de friends in de serie gingen op een gegeven moment relaties krijgen, kinderen en een ander leven en stroomden door naar groter. Laat daar nou het probleem liggen. Groter is niet voor handen in Almere. Daar is de vraag naar. Ook bij alleenstaanden. Ook die willen op een gegeven moment volwassener wonen. Men denkt niet verder dan snelle winst met kleine rotwoningen. En die parkeerplaats, ik vraag me af of die niet juist veel gebruikt wordt door mensen die slechter ter been zijn en bij de gemeente moeten zijn. Ik hoor niet in het verhaal dat er ook gekeken wordt naar hoe het zit met parkeren, voor die nieuwe bewoners en bezoekers van het stadhuis (waarvan de huidige parkeergarage niet zomaar vergroot kan worden). Ze zijn ook bezig om de politieke markt toegankelijker te maken, dus wellicht zullen het aantal bezoekers ook stijgen, als die met de auto komen, moeten ze ook ergens gaan staan.

  reageer
 • Pzaal

   

  Tegenwoordig noemen ze energie neutraal maken het dichtmetselen van alle ramen en lucht kieren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert