Vrouw die liquidatie zou hebben voorbereid is vrij

ALMERE
Een vrouw uit Almere die wordt verdacht van het mede voorbereiden van een liquidatie, is vrijdag uit voorarrest vrijgelaten. Drie mannelijke verdachten uit Almere en Amsterdam blijven voorlopig wel in de cel.        

Waar wordt de vrouw van verdacht?
De vriend van de vrouw en een Amsterdammer werden op donderdagavond 1 juni door een arrestatieteam aangehouden in een gestolen BMW op de Hogering. De 33-jarige man had een geladen pistool op zak terwijl de Amsterdammer plastic handschoenen aan had. Later hield de politie de vrouw en een 23-jarige man uit Almere aan op verdenking van betrokkenheid.

Volgens het openbaar ministerie wilden de verdachten een bewoner van de Literatuurwijk liquideren die connecties zou hebben in de Amsterdamse onderwereld. Dat zou blijken uit afgeluisterde gesprekken en observaties. De advocaten van de verdachten zijn van mening dat het openbaar ministerie dit “onmogelijk” kan bewijzen. 

Waarom is ze voorlopig vrijgelaten?
Vanwege persoonlijke omstandigheden mag de Almeerse het proces thuis afwachten. De vrouw heeft twee minderjarige kinderen die nu noodgedwongen op twee verschillende plekken verblijven. Wel moet de vrouw haar paspoort inleveren.

reacties (6)

 • mam

   

  je zal maar zo'n moeder hebben, houdt totaal geen rekening met haar kinderen. Maar als puntje bij paaltje komt is zij zo zielig, mist zij haar kinderen met als gevolg......

  reageer
 • Thomas

   

  Prachtig voorbeeld van genderdiscriminatie door de rechterlijke macht. Het kwade genius komt vrij vanwege haar geslacht, mannelijke verdachten met een kleiner aandeel in de misdaad blijven vastzitten. Ik hoop dat de linkse rechter die dit besluit nam, zichzelf in de ogen kan kijken als er wéér iemand wordt vermoord door een geharde crimineel die op een manier als dit is vrijgelaten.

  reageer
 • angelina

   

  Justitie Nederland,doet Waar Zij Zin in hebben! Het Kan in almere,en Nederland! Wij als burger zouden Een keer goed in opstand moeten komen,al gebeurd er van alles,ik hoor en zie niks meer. Laat de politie maar doen voor Wat Ze aangesteld zijn. En Anders heeft Albert heijn nog wel vacatures open Staan. Justitie Nederland Moet doen Wat Ze niet laten kunnen,maar alsjeblieft laat wat Ze Absoluut niet kunnen.

  reageer
 • lexxie

   

  Hoe lang worden die slappe laffe rechterlijke linkse uitspraken nog gepikt?

  reageer
 • Peter Beus

   

  Onbegrijpelijk weer. Dit kan alleen in Nederland. Gewoon vastzetten. Ouderlijk gezag ontnemen, anders worden deze kinderen (of zijn al) ook crimineel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ankie007

   

  Dus er gelden privileges als je een kind hebt? Waarom geldt hier het gelijkheidsbeginsel niet? Ze zal, indien veroordeeld, ook wel een lagere straf krijgen vanwege de zielige kindjes. Zouden kinderen niet juist beschermd moeten worden tegen zulke ouders?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert