Polen opgepakt na dollemansrit door centrum

Emmeloord 6 december 2017
Auto raakte zwaarbeschadigd
Auto ramde stalen toegangshek
Inzittenden naar ziekenhuis
De politie is een onderzoek gestart naar een wilde autorit van twee mannen door Emmeloord dinsdagavond. Volgens een woordvoerder kwam er rond 21:45 uur een melding van een aanrijding in het centrum van Emmeloord.

Een Poolse auto zou op hoge snelheid een aanrijding hebben veroorzaakt en er daarna vandoor zijn gegaan. Een getuige zette de achtervolging in en volgde de auto richting het bedrijventerrein Zwolse Vaart.

De auto ramde daar een stalen hek bij vuilniswagenbouwer Geesink Norba en reed enkele tientallen meters het terrein op. De inzittenden sprongen vervolgens in de Zwolse Vaart.

De mannen werden met lichte onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is het tweetal aangehouden voor doorrijden na een aanrijding. Het gaat om mannen van 26 en 27, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zitten nog in de cel. Volgens de politie hadden de mannen niet gedronken.

De politie heeft op het terrein van het bedrijf en in het centrum onderzoek verricht. Het is nog onduidelijk waar in Emmeloord de eerste aanrijding plaatsvond. Volgens de politie zijn er tijdens de rit door het centrum mogelijk meer auto's beschadigd geraakt, maar woensdagmorgen vroeg hadden zich nog geen gedupeerden gemeld.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer