Polen opgepakt na dollemansrit door centrum

EMMELOORD • Wo 6 december 2017 | 10:35 • Woensdag 6 december 2017 | 10:35
De politie is een onderzoek gestart naar een wilde autorit van twee mannen door Emmeloord dinsdagavond. Volgens een woordvoerder kwam er rond 21:45 uur een melding van een aanrijding in het centrum van Emmeloord.

Een Poolse auto zou op hoge snelheid een aanrijding hebben veroorzaakt en er daarna vandoor zijn gegaan. Een getuige zette de achtervolging in en volgde de auto richting het bedrijventerrein Zwolse Vaart.

De auto ramde daar een stalen hek bij vuilniswagenbouwer Geesink Norba en reed enkele tientallen meters het terrein op. De inzittenden sprongen vervolgens in de Zwolse Vaart.

De mannen werden met lichte onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is het tweetal aangehouden voor doorrijden na een aanrijding. Het gaat om mannen van 26 en 27, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zitten nog in de cel. Volgens de politie hadden de mannen niet gedronken.

De politie heeft op het terrein van het bedrijf en in het centrum onderzoek verricht. Het is nog onduidelijk waar in Emmeloord de eerste aanrijding plaatsvond. Volgens de politie zijn er tijdens de rit door het centrum mogelijk meer auto's beschadigd geraakt, maar woensdagmorgen vroeg hadden zich nog geen gedupeerden gemeld.

reacties (4)

 • Dirk Zwaan

    Vr 8 december 2017 Vrijdag 8 december 2017

  Is er al nieuws over wat er feitelijk gebeurde? Zo te lezen blijft het dan bij Poolse mannen worden zonder duidelijk gemaakte reden achtervolgd door automobilist en gedwongen het water in te vluchten. De schade is te verhalen op de achtervolger?

  reageer
 • Antje Ha

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  Klaarblijkelijk is de andere partij ook doorgereden na een aanrijding. Het is maar een aanname dat deze achtervolgden de veroorzaker zouden zijn.

  reageer
 • Desiree

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  INderdaad, wanneer het slachtoffer zichzelf niet meldt, niet bestaat en ook doorrijder blijft dan wordt het een heel lastig verhaal voor de achtervolgers. Alleen een verklaring is geen bewijs en dan is de schade vooral aan de achtervolgers te wijten.

 • De advocaat

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  Dat wordt lastig wanneer de eerste aanrijding niet blijkt te bestaan. Dan zijn ze bedreigd door de achtervolgers en is het een heel ander verhaal. Het is een beetje vreemd om zo'n artikel op te hangen aan de verklaringen van een 'zelfhandhaver'

  reageer
 • Plukkie

    Wo 6 december 2017 Woensdag 6 december 2017

  Straffen en daarna direct over de grens

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert