TBS dreigt voor poging doodslag op station Centrum

ALMERE
Voor een 23-jarige man dreigt oplegging van TBS met dwangverpleging. Hij wordt verdacht van een poging tot doodslag met een mes op 16 december vorig jaar vlakbij het station Almere Centrum. 

De man maakte volgens het Openbaar Ministerie stekende bewegingen met een mes richting de borst van het slachtoffer. Hij had daarbij het doel het slachtoffer te doden. "Ik vermoord je hier voor de ogen van je vriendin'', had de verdachte de man dreigend toegesproken.

Ook twee andere personen, waaronder een agent, zouden door hem zijn bedreigd. Na observatie in het Pieter Baan Centrum gaven deskundigen het advies: TBS met voorwaarden, als de rechtbank de feiten bewezen acht.

De advocaat wilde weten of een kliniek plek voor zijn cliënt had. In het rapport dat hij hierover opvroeg, kwamen nieuwe deskundigen uit op een veel zwaarder advies: TBS met dwangverpleging.

Op verzoek van de advocaat worden de deskundigen gehoord op de zitting op 7 maart, bepaalden de rechters in Lelystad woensdag. Dan wordt de strafzaak inhoudelijk behandeld. De verdachte blijft voorlopig vastzitten.

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert