Lokale PvdA verbijsterd over draai Tweede Kamerfractie

Lelystad 6 december 2017
De Tweede Kamerfractie is van mening veranderd over Lelystad Airport
De landelijk PvdA wil nu dat eerst het luchtruim opnieuw wordt ingedeeld
De PvdA-fractie in Lelystad is onaangenaam verrast door de draai van de Tweede Kamerfractie van de partij. Die is van mening veranderd over Lelystad Airport. De landelijke PvdA wil nu dat eerst het luchtruim opnieuw wordt ingedeeld, voordat het vliegveld wordt geopend. 

"Dat was wel een verrassing ja, vooral omdat de bewindslieden van de PvdA er voor waren dat het vliegveld op 1 april 2019 zou open gaan. En nu dus even niet meer", aldus Nelly den Os, fractievoorzitter van de PvdA Lelystad. 

Ze vreest voor de werkgelegenheid. "Vooral ook vanwege de bedrijven die op dit moment naar Lelystad komen. Die zich hier willen vestigen, waar wij ontzettend blij mee zijn. We zijn wel de Partij van de Arbeid. Het gaat hier om werkgelegenheid."

Ook wethouder Jop Fackeldey, eveneens van de PvdA, is buitengewoon verrast. "Ik snap het gewoon niet. De partij heeft altijd de lijn gesteund en is ook jaren mede-verantwoordelijk geweest. Er is eigenlijk niets veranderd en opeens verandert de partij van standpunt. Ik begrijp het niet."

Zowel de wethouder als de fractievoorzitter van PvdA-Lelystad verzekeren dat de bouw van het vliegveld gewoon doorgaat. "We gaan gewoon stug door. Er is ook nog gewoon een meerderheid voor de plannen en wij gaan er vanuit dat de handtekeningen onder het regeerakkoord gerespecteerd worden", aldus wethouder Fackeldey.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer