'Ze gaan de ziel uit Almere wegsnijden'

ALMERE • Vr 8 december 2017 | 13:53 • Vrijdag 8 december 2017 | 13:53
Toen Gerda van Hekken hoorde dat de Floriade naar Almere komt, dacht ze dat de ziel van Almere weggesneden ging worden. De wereldtuinbouwtentoonstelling komt namelijk op het Weerwatereiland. Een groot deel daarvan moet worden veranderd om ruimte te maken voor de Floriade. 

"Dat eiland ken ik al vanaf het begin. En ik was eigenlijk pissig dat ze het gingen gebruiken voor de Floriade", vertelt Gerda. Die vreesde dat de bomen gekapt gingen worden en dat er niets van het huidige eiland over zou blijven. "Ik stapte naar de organisatie om te horen hoe en wat er ging gebeuren en toen bleek dat niet alles werd gekapt en er een stukje van de ziel van Almere toch behouden bleef."

Kritisch volgen 
Gerda is uiteindelijk vrijwilliger geworden bij de Floriade. Ze geeft onder meer voorlichting aan bezoekers van het toekomstige Floriade terrein. "Ik zit er met de neus boven op en krijg zo mee wat er gaat gebeuren. Dat volg ik nog steeds heel kritisch. Maar het hele proces is ook een feestje. En in 2022 zien we wel of het gelukt is of niet", zegt Gerda.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel