Eerste kaars Chanoeka aangestoken

LELYSTAD • Di 12 december 2017 | 20:19 • Dinsdag 12 december 2017 | 20:19
Op de Zilverparkkade in Lelystad is de eerste kaars aangestoken van een metershoge Chanoeka. Een Chanoeka is een negenarmige kandelaar die Joden aansteken in aanloop naar het lichtfeest. De komende week worden dagelijks de overige kaarsen aangestoken

Deze kandelaar is op initiatief van 'christenen voor Israël' in Lelystad neergezet. Opperrabbijn Binyomin Jacobs stak de eerste kaars aan. ''Dit is het enige Joodse feest dat we met de omgeving delen. Het is geweldig om te zien hoeveel mensen hier gekomen zijn.'' Enkele honderden mensen stonden op de kade om het aansteken te bekijken. 

De kandelaar in de vorm van een davidsster die in Lelystad staat is volgens 'christenen voor Israel' de grootste Chanoeka ter wereld. Volgens de initiatiefnemers illustreert de Chanoeka het licht dat het Joodse volk uitstraalt naar de wereld. In 2014 werd deze Chanouka op Urk aangestoken.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel