Gemeenteraad wil door met burgemeester

URK • Do 14 december 2017 | 21:04 • Donderdag 14 december 2017 | 21:04
De gemeenteraad van Urk wil door met burgemeester Pieter van Maaren. In de raadsvergadering werd donderdagavond besloten om de burgemeester voor te dragen herbenoeming. Van Maaren is sinds 2012 burgemeester van Urk. Zijn  eerste termijn loopt op 1 juli af. 

Verdere procedure
De voordracht gaat nu naar de Commissaris van de Koning. Hij adviseert de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de aanbeveling van de gemeenteraad. De minister beslist en draagt de burgemeester voor herbenoeming voor bij de Koning. 

'De juiste man op de juiste plaats'
Volgens Albert Woord, de voorzitter van de vertrouwenscommissie, is de huidige burgemeester ‘de juiste man op de juiste plaats’. “Een echte burgervader die de verbinding zoekt. Hij is een boegbeeld en is in staat de juiste contacten te leggen en te onderhouden op de verschillende niveaus in onder andere de Urker samenleving”.

Pieter van Maaren is blij dat hij zich als burgemeester voor het dorp mag blijven inzetten. “Urk is uniek en ik voel me spreekwoordelijk ‘als een vis in het water”, aldus Van Maaren, “Het is een eer en een uitdaging om burgemeester op Urk te zijn”.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel