'Hotel en bioscoop goed voor winkelcentrum Buiten'

ALMERE • Za 16 december 2017 | 15:04 • Zaterdag 16 december 2017 | 15:04
De ondernemersvereniging Almere-Buiten juicht de komst van een hotel en een bioscoop op het Baltimoreplein toe, omdat het horecaplein dan afgemaakt kan worden. "Het Masterplan is nooit voltooid, terreinen liggen braak en daardoor hebben ondernemers het niet makkelijk,'' benadrukt voorzitter Maarten Vroom.

Veel praten over plannen
Er wordt al tijden gesproken over de plannen voor een hotel en een bioscoop in Buiten. In een brief aan de raad wordt duidelijk dat een hotelketen (150 kamers) belangstelling heeft en voor de bioscoop zijn een projectontwikkelaar en een exploitant die een complex met zes zalen willen bouwen. Het college van burgemeester en wethouders schaart zich achter het plan voor het hotel. Over de bioscoop leven twijfels, daarom wordt een second opinion uitgevoerd.

Aantrekkingskracht
Voorzitter Vroom denkt dat de bioscoop met name op jongeren een sterke aantrekkingskracht zal hebben. "Die klagen dat er nu niet veel te doen is, dat verandert natuurlijk als ze in hun eigen buurt naar de film kunnen.'' En bij het hotel kan een plint met nieuwe winkels komen. "Meer middenstand trekt meer bezoekers en dan zal het winkelend publiek ook langer in het centrum verblijven,'' gelooft Vroom.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel