Ex-directeur zorginstelling veroordeeld voor fraude

ALMERE
De oud-directeur van Zorg Stichting Vivence (ZSV) is veroordeeld tot vier jaar cel voor het achteroverdrukken van bijna 1,9 miljoen euro aan zorggeld. De Rotterdamse stichting had tot vorig jaar ook een vestiging in Almere. Ze moest haar cliënten op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg aan een andere organisatie overdragen, omdat de situatie in die vestiging onverantwoord was. 

Ex-directeur Darryl N. heeft volgens de Rotterdamse rechtbank jarenlang bedragen die bedoeld waren voor zorgverlening aan zichzelf toegeëigend. Hij kreeg dit voor elkaar door nepfacturen en valse leningsovereenkomsten in de boekhouding te laten opnemen. De boekhouder wist daarvan en heeft voor medeplichtigheid een jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk gekregen.

Volgens de aanklager leefde N. als een popster. "Niets was te gek. Vele luxe reizen, altijd businessclass, vier dure auto’s voor de deur, shoppen bij de duurste winkels, sieraden ter waarde van tienduizenden euro’s per stuk, het kon niet op'', zei de officier van justitie tijdens de behandeling van de zaak.

ZSV ging door de fraude failliet. De cliënten in Almere werden vorig jaar november overgenomen door Humanitas DMH in Utrecht. Het is niet bekend of de problemen in de Almeerse vestiging direct te maken hadden met de fraude.

reacties (3)

 • JBird

   

  4 jaar cel voor bijna 2 miljoen, 5 ton per jaar, voor dat bedrag wil ik ook vastzitten! Drie maaltijden per dag, veel sporten, lekeer uitslapen. ... Ik zie het zitten.....

  reageer
 • Johan 32

   

  Hoezo misdaad loont niet? Echt wel dus.

 • Taxi chauffeur

   

  1.9 miljoen gestolen, 1 jaar cel waarvan 6 maanden voorwaardelijk, dat voor het stelen van de hulpbehoevenden onder ons, het kan bijna niet gekker, lekker erop los leven terwijl gezinnen of anders hulpbehoevenden van gekkigheid niet weten waar de hulp gehaald moet worden. Deze mannen met alle betrokkenen moeten aan de schandpaal genageld worden voor deze criminele praktijken. Er wordt weer eens bewezen dat criminaliteit loont.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Stelen is niet OK maar geld stelen wat bedoeld is voor zieken? Tjonge Daryl, dat zegt veel over jou als mens/ persoon........

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert