Bijzondere erkenning voor Nationale Oldtimerdag

LELYSTAD • Do 21 december 2017 | 12:54 • Donderdag 21 december 2017 | 12:54
De Nationale Oldtimerdag is opgenomen in het Netwerk van Immaterieel Erfgoed Nederland. Het is voor het eerst dat er een Flevolands evenement is opgenomen in deze lijst. Dat heeft City Marketing Lelystad bekend gemaakt. Op de lijst staan tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven. 

De Nationale Oldtimerdag wordt ieder jaar op Vaderdag gehouden, de laatste jaren is dat op de Bataviaboulevard. Mensen uit het hele land vergapen zich dan aan de honderden oude auto’s of reizen met een eigen oldtimer af naar Lelystad. Dit jaar werd de 33e editie georganiseerd met ruim 400 deelnemende klassieke auto's. Het evenement is uitgegroeid tot de grootste oldtimermeeting in de Benelux.

Waarom de erkenning?
Het evenement scoort op het gebied van deelnamekwaliteit, historische waarde, maatschappelijke relevantie, bezoekersaantallen en bewezen continuïteit, aldus City Marketing.

Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed kent een drietal erkenningen: opnemen in het netwerk, opname in de inventaris of opnemen in het register. Als eerste stap is de Nationale Oldtimerdag nu opgenomen in het netwerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel