'Zwemles bereikbaar maken voor alle kinderen'

NOORDOOSTPOLDER
Alle kinderen in de gemeente Noordoostpolder moeten de kans hebben om hun zwemdiploma te halen. Dat vindt het college van burgemeester en wethouders. Daarom heeft het college de zogeheten zwemtasregeling opgesteld. 

Met deze regeling krijgt een kind uit een gezin met een laag inkomen (tot maximaal 110% van de bijstandsnorm) een zwemtas met een bon om het zwemdiploma te halen. Jaarlijks is 52.000 euro beschikbaar voor de regeling. De verwachting is dat er jaarlijks ongeveer 100 kinderen gebruik van maken.

Eind januari wordt het voorstel besproken in de gemeenteraad.

reacties (8)

 • Rob

   

  Kinderen hebben is een eigen verantwoordelijkheid ongeacht het inkomen. Wettelijk verplichten zonder gesubsidieerd te worden dat alle kinderen voor hun 10 levensjaar een A en een B zwemdiploma hebben.

  reageer
 • Asfaltrocker

   

  Gewoon het schoolzwemmen terug, dan hebben alle kinderen dezelfde kansen op een zwemdiploma

  reageer
 • Geef gewoon alle kinderen, ongeacht inkomen van de ouders minimaal het A-diploma. Dan kunnen ze zich redden in het water, wat in ons Nederland echt wel van belang is.

  reageer
 • Karel

   

  Met alleen diploma A red je het echt niet. Ouders moeten leren prioriteiten voor hun kinderen te stellen. Daar gaat het om. De maatschappij hoeft niet voor alles op te draaien.

 • Karel

   

  Ik sluit me aan bij de meeste reacties. Als je een te laag inkomen hebt, houd je door alle toeslagen netto nog meer over dan mensen die een betalende maar niet al te lonende baan hebben. Belachelijk! Zwemles van je kinderen zou bovendien een prioriteit moeten hebben bij je inkomensverdeling. Dan doe of koop je bepaalde dingen maar even niet. En bij de Kringloop is zo wat alles voor een grijpstuiver te koop.

  reageer
 • Ina

   

  Los van het feit dat zwemles belangrijk is is dit weer pech voor de mensen die net iets teveel verdienen en inderdaad geen zorg-en huurtoeslagen en andere vrijstellingen krijgen (of zoals in sommige gemeentes smartphones of wat ze niet allemaal extra bedenken) en overal net buiten vallen houden uiteindelijk minder over om van te eten dan de minima....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Logisch Nadenken?

   

  Waarschijnlijk komt het niet bij u op dat het om kinderen gaat?Dus minderjarige die nog geen inkomen hebben.

  reageer
 • Het komt bij u niet op dat de ouders deze zwemlessen betalen en hun inkomen wordt getoetst? Over logisch nadenken gesproken...

 • Zorgtoeslag, huurtoeslag, kwijtschelding gemeentelijke heffingen, zwemtas... Je zou wel gek zijn om te gaan werken in zo’n situatie. Als je alle toeslagen bij de uitkering op telt, kom je op een netto loon van boven de 2000 euro uit...ik bedoel maar...

  reageer
 • Polderbewoner

   

  Wat een onzin om om te betalen voor deze mensen,dan gaan ze maar werken of prioriteiten stellen. Dit moeten veel mensen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert