Dronten wil van stranden af

FLEVOLAND
De gemeente Dronten wil een deel van haar stranden aan de Randmeren verkopen of teruggeven aan de natuur. "De huidige kwaliteit, beheerbaarheid en betaalbaarheid van de stranden gaat achteruit. De stranden zijn niet meer up-to-date; er is veel van hetzelfde”, schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. 

Zes stranden afstoten
Het gaat onder meer om gedeeltes van het Abbertstrand, Ellerstrand, Boschbergstrand en het Harderstrand. Voor een aantal van deze plekken is al interesse van ondernemers zoals de eigenaar van strandpaviljoen At Sea en de Molecatengroep die eigenaar is van het vakantiepark Flevostrand in Biddinghuizen. 

Vandalisme
De gemeente Dronten ziet dat niet alle stranden in de gemeente druk bezocht worden en dat het beheer en bestrijden van vandalisme te veel geld kosten. Minder kilometers openbaar strand volstaat volgens het gemeentebestuur.

Beheerders mogen zelf bepalen of er parkeergeld wordt gevraagd. Parkeermeters worden nu regelmatig vernield en nieuwe kosten 10.000 euro per stuk. Betaald parkeren vinden de meeste beheerders niet gastvrij en de kosten zijn te hoog voor de kwaliteit van het strand, aldus de gemeente. 

Eigen karakter
De gemeente wil dat alle openbare stranden die in beheer van de gemeente blijven meer variatie krijgen en heeft bedacht dat ze een eigen 'karakter' moeten krijgen. Zo moet er op sommige stranden goed gerecreëerd kunnen worden en anderen plekken moeten zich juist richten op watersporters. 

Op 11 januari praat de gemeenteraad verder over het voorstel van burgemeester en wethouders. 

reacties (15)

 • Rene

   

  Ze vragen gewoon 40 per seizoen voor een parkeer kaart en dan mag je gratis in de stront liggen van andermans honden die de hele dag op dat strand staan te blaffen het ellerstrand is helemaal niks !!

  reageer
 • Inwoner Dronten

   

  Grappige cirkelredenering.... we maken het parkeren steeds duurder, daardoor komen steeds minder mensen, blijkbaar worden de parkeerpalen regelmatig vernield à 10.000 euro, dus gratis parkeren was veel beter geweest, scheelt ook nog eens een controleur. De gemeente sluit homo-ontmoetingsplek in het bos, waardoor die op het Ellerstrand ontploft. Hebben ze daar weer hun handen vol aan, want de reguliere bezoeker pikt dat niet. Geef mij het Ellerstrand maar. Ik maak er een prachtig en veilig strand van. Hoeft de gemeente er niets meer aan te doen.

  reageer
 • Ace

   

  Wat een gezeik van de gemeente dronten eerst veel geld uitgeven om een nieuw strand aan te leggen en nu ineens terug geven aan de natuur of verkopen halen ze het netzo goed van de natuur kunnen laten maar wat maakt het ook uit het is toch maar het geld van de inwoners want zo denkt de gemeente.

  reageer
 • Bewoner

   

  Goed zo, kan de WOZ meteen maar beneden !

  reageer
 • Deetje

   

  Jaren de boel laten verloederen en dan nu zeggen terug geven aan de natuur? Leuk verzonnen door Aat maar ze zijn gewoon niet in staat om de boel op orde te houden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Strandganger

   

  Goede zaak van de gemeente. Een duidelijke keuze. Ondernemers de ruimte geven voor goede stranden. Anderzijds; de natuur krijgt de ruimte waar geen behoefte is aan commerciële stranden. En de belastingbetaler in Dronten betaalt niet voor hoge kosten. Kwaliteitsimpuls op vele fronten. Stranden zijn geen kerntaak gemeente. En dat deden ze al jaren niet.

  reageer
 • Hermien T

   

  Ja er mag echt wel wat aan gebeuren.Weg lopen voor de kosten en dan maar die stranden weg doen.Lekker makkelijk.Maak er wat moois van investeer er in.

  reageer
 • Johan

   

  o'jee, er is niks natuurlijks aan die stranden. Als ze 'het teruggeven aan de natuur' iets te serieus nemen staat Flevoland onderwater! !-)

  reageer
 • Henk24

   

  Vast de schuld van de CDA-wethouders

  reageer
 • Hannes

   

  Niks geen stranden verkopen; men werkt alleen de speculanten in de hand! Als men werkelijk interesse heeft; dan komt men vanzelfsprekend met ideeën in de hand om een recreatieproject te laten reilen en zeilen..! "En bepaal daar een redelijke pacht na" (Laat het anders maar aan de natuur over..!!)

  reageer
 • Esveen

   

  Als je al jaren de stranden laat versloeberen, dan wordt het niets en dan is er weer een reden niet klaar te staan voor de burger die dichtbij prettig kan recreëren.

  reageer
 • FF

   

  Kan er dan ook een kledingvrij zone komen.

  reageer
 • KC

   

  Bij de restaurant de Klink heb je een geleed gedeelte en een Naturistische gedeelte. Altijd druk. Het zou belachelijk zijn als die verdwijnen.

 • Moraaridder

   

  Liever niet. Je kunt ook naar een sauna. Vindt het geen prettig idee dat mijn kinderen met blote mensen in contact komen.

 • kees d.

   

  Wil de gemeente nu echt zo weinig doen voor haar inwoners? Moeten we nu ook al gaan betalen voor onze recreatie bovenop de parkeer belasting. Een gemeente was voeger een dienstverlenend bedrijf voor haar inwoners. Tegenwoordig wil ze alleen nog maar verdien. Dronten is commercieel.

  reageer
 • Pieter

   

  Lekker kan je straks overal gaan betalen. Dit is geen schevingen of zandvoort... snap best dat het geld kost voor de gemeente maar alles afstoten...

  reageer
 • HH

   

  Daar gaat weer een kernkwaliteit van Flevoland. De Molecatengroep zal wel stevig gelobbyt hebben...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert