Van Stormbroek wordt lijsttrekker PVV

LELYSTAD
De nieuwe lijsttrekker van de PVV in Lelystad, Ashwin van Stormbroek, denkt een goede kans te maken de grootste partij in de stad te worden. De PVV zal in maart voor het eerst in Lelystad meedoen met de gemeenteraadsverkiezing. De 25-jarige Van Stormbroek staat op de eerste plek van de kieslijst, gevolgd door negen anderen.

Van Stormbroek heeft geen ervaring in de politiek. Wel is hij sinds 2009 actief als vrijwilliger voor de landelijke PVV. De lijsttrekker werkt in een supermarkt en is in zijn vrije tijd actief als scheidsrechter voor de KNVB.

Naast de gebruikelijke punten die de partij van Geert Wilders altijd benadrukt, wil Van Stormbroek in Lelystad vooral het betaald parkeren afschaffen. Daarnaast wil de PVV minder bureaucratie, dat maakt het stadshart aantrekkelijk voor ondernemers volgens de partij. Verder wil de partij de subsidie voor onder meer de Agora stopzetten. 

Vijf of zes zetels moeten haalbaar zijn, denkt de PVV-kandidaat: "We zijn bij landelijke verkiezingen de grootste of tweede partij geworden in Lelystad, dus dat zou voor de gemeenteraad ook mogelijk moeten zijn".
 

reacties (31)

 • Von Balluseck

   

  De stemmen zijn geteld, en spreken voor zich. Minder verloedering! Minder ambtenarij! Aswin met stip gestegen, tijd voor een frisse wind in Lelystad! weest waakzaam.

  reageer
 • Dirk

   

  Totaal kansloos, geen ervaring in het openbaar bestuur en geen netwerk. Beide de fundering voor een goed openbaar bestuurder.

  reageer
 • Henk24

   

  ‘De vrijheid van meningsuiting is in het geding’, zegt meneer. In Lelystad? Hoezo dan? Hoe komt dat? Door de PVV zelf, die je op Twitter de mond snoert als je ze kritisch benadert? De PVV schreeuwt alleen maar, stigmatiseert, discrimineert. Ze zullen niets oplossen.

  reageer
 • Peter

   

  Ik geloof niet dat ik heb gelezen dat hij weet wat er speelt. De discusie over parkeren . Als je die hebt gemist zou wel heel triest zijn. En cultuur afbreken is een haags speeltje van Geert dat heeft hij niet bedacht omdat dat hét punt is wat in Lelystad leeft.

 • HH

   

  Jammer dat de journaliste niet even doorvroeg of de lokale PVV een ander standpunt heeft over Lelystad Airport dan de landelijke PVV. Voor veel mensen - voor of tegen - een belangrijk punt. En ik ben ook wel benieuwd of de lokale PVV de uitgaven aan sport in Lelystad terug wil dringen tot het niveau van vergelijkbare gemeenten, bijvoorbeeld door openbare aanbesteding van de exploitatie en meer zelfwerkzaamheid door de verenigingen. Of durft de scheidsrechter het thema sportsubsidies niet aan te snijden?

  reageer
 • Hannes

   

  Met Google gezwalk kan je ook anoniem de media gebruiken.

 • Hannes

   

  Als men de logica in de praktijk goed kan verwoorden, is nog altijd beter dan het gezwalk achter een interruptiemicrofoon! Dus maak zoveel mogelijk gebruik van de media ook al is het anoniem, om de ware logica te verwoorden!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joop

   

  Vers bloed in de gemeenteraad,iemand die in ieder geval weet wat er speelt in de maatschappij ipv die zgn gemeenteraad met de hoogste diplomas en een dik salaris en dus niet luistert naar de bewoners die al jaren roepen dat er van alles moet veranderen.Ik zeg succes,mijn zegen heb je Ashwin.

  reageer
 • Jan

   

  Gratis parkeren in het centrum en dat betalen door kunst en cultuursubsidies af te schaffen. Waarom zou je dan nog naar centrum gaan. Kijk eens hoeveel mensen in centrum van Amsterdam voor het parkeren betalen. Allemaal voor de kunst en cultuur. Kortom: PVV wil dooie binnenstad

  reageer
 • HH

   

  Volgens mij parkeren de mensen vooral in Amsterdam-Centrum om de winkels en kantoren daar te bezoeken. Meer dan 80.000 arbeidsplaatsen in Amsterdam-Centrum! Stadshart Lelystad...handjevol arbeidsplaatsen. Hoeveel mensen gaan er nu echt naar de Agora? 35.000 per jaar. Vooral 's avonds als de winkels dicht zijn en er geen betaald parkeren is. Underground idem. Kubus...heeft een eigen parkeerterrein waar je niet hoeft te betalen (blauwe zone). Alleen de bibliotheek doet misschien nog iets, al kun je er vaak ook een kanon afschieten.

 • Rob

   

  Een te grote broek en een storm in een glas water mijnheer Stormbroek.

  reageer
 • Louise

   

  Succes! Hopelijk kan hij op wat meer ervaren mensen terugvallen. Eerlijk gezegd had ik wat meer gewicht in de schaal verwacht.....

  reageer
 • lexxie

   

  Alles beter dan de graaiende elite, jammer dat de bekwame mensen niet durven

  reageer
 • van Haven

   

  Hebt u het PVV-programma ooit doorgelezen om te zien wat zij willen doen voor de zwakkeren in onze samenlevingen? Wilders wil maar wat graag horen bij wat u de graaiende elite noemt, het enige verschil is dat hij graag een land vol blonde mensen ziet.

 • van Haven

   

  De bekwame mensen hebben mogelijk andere normen en waarden dan de PVV uitdraagt? Al zou het de enige partij zijn , ik zal er nooit op stemmen!

 • Barbara

   

  Maar deze mijnheer is toch via zijn beroep ook afhankelijk van uw graaiende elite? Schappen-, en karrenvol speciaal voor hen..

 • Jake

   

  Van Stormbroek stap eruit nu het nog kan jongen ! Dit wordt gezien met je nul jaren ervaring in de Politiek een onhaalbare kaart. En Goeroe Geert gaat je niet helpen....

  reageer
 • raadsvolger

   

  Een lijsttrekker zonder enige politieke ervaring, weet hij wel waar het stadhuis staat. We hebben meer lijsttrekkers zonder poltieke ervaring in Lelystad. Het zal wat worden de komende jaren in de raad.

  reageer
 • HH

   

  Het interview was in het stadhuis, dus waar dat staat, weet ie. Nieuwe lijsttrekkers zullen het inderdaad de eerste periode moeilijk hebben, maar dat geldt voor alle nieuwe raadsleden. Went allemaal uiteindelijk wel. Vernieuwing moet er ook zijn in de politiek; niet allemaal van die plucheplakkers. Ik verbaas me meer over de ambitie van politici van lang her die in ene weer op de kieslijst willen.

 • Rinus

   

  9 jaar actief voor de PuVuVu? Puber gebleven dus. Zal nog even wennen worden dat iets roepen iets anders is als daadwerkelijk financieel solide besturen.

  reageer
 • Jan

   

  Solide? Lees het nieuws over klagende gemeentes die de bijstand voor al die nieuwe ‘Nederlanders’ niet kunnen opbrengen. En de verwachting is ook niet bepaald dat deze snel, of überhaupt al, een baan zullen krijgen. Helaas, het rijk wil niet bijspringen. Dus een beleid dat al deze gelukszoekers maar meteen aan een inkomen, lees uitkering, helpt, is nu niet bepaald solide te noemen. Links of rechtsom zal dat geld ergens vandaan moeten komen. Dus blijf maar stemmen op de gevestigde partijen en u betaalt hiervoor een enorm hoge prijs.. solide, jaja..

 • Knarf

   

  Stem op een supermarktmedewerker, stem op de PVV! Lelystad heeft al zo'n slecht imago. Ik ben bang dat ze/hij nog veel zetels halen/haalt ook...

  reageer
 • Weer 'n te grote broek voor de PVV!

  reageer
 • Ed

   

  De PVV, een partij met maar één lid: Geert Widers. Hoe democratisch is dat?

  reageer
 • iac

   

  blijf scheidsrechter jongen, aan een knul van 25 zonder ervaring heeft lelystad niks ... Geertje kraam opdoeken en ga lekker rentenieren in Hongarije ...

  reageer
 • Lelystad

   

  Hij heeft bij de Albert Heijn en de Jumbo gewerkt

  reageer
 • Topppie

   

  Fantastisch, bijna 4 miljoen per jaar naar die nutteloze kunst en cultuur sector., dus die plannen zijn financieel makkelijk haalbaar., heb je zelfs nog een begrotingsoverschot., lasten verlichting dus., wat een zure anti PVV haat in de reacties zeg., zelfs sommigen die het persoonlijk maken., schaam je... de selectieve verontwaardiging

  reageer
 • Poe

   

  Wanneer je niet doorhebt dat kunst en cultuur juist de factor is die vermogen aantrekken in een stad blijkt wel dat de PVV geen optie is. Maar dat is wat men wil, laagopgeleid stemvee..lijkt de PvdA wel. Links geneuzel

 • Ed

   

  Het lukt Geert al jaren niet om geschikte kandidaten te vinden. En daarin is de PVV toch wel uniek. Dus niets selectieve verontwaardiging. Op een gegeven moment is het niet geloofwaardig meer.

 • Dirk

   

  Kan toch niet dit ????

  reageer
 • John

   

  Kijk nu heeft Geert wel goed gegoogld. Een lijsttrekker welke goed gekwalificeerd is. Ongelovelijk dit...

  reageer
 • Roel

   

  In welke supermarkt werkt deze man? Gezien de actiepunten lijkt het er op dat hij als joker wordt ingezet door een verongelijkte supermarkteigenaar....

  reageer
 • Jond

   

  Jol!

 • Henk Lekkus

   

  Een supermarkt medewerker zonder ervaring. Ik ben benieuwd naar de overige 9 namen. Er worden 3 zaken genoemd die niet te realiseren zijn. Dus weer veel roepen en niks kunnen.

  reageer
 • HH

   

  Waarom zou het niet te realiseren zijn? Het zijn alle drie politieke keuzes die te maken zijn. Afschaffen subsidie Agora kan, met inachtneming van de wettelijke termijnen voor afschafging van een subsidie. Gemeente houdt dan wel de kosten van het gebouw, tenzij dat verkocht wordt. Afschaffen betaald parkeren kan ook. De lasten van de parkeergarages moeten dan op andere wijze gedekt worden, en verder wordt er bespaard op parkeerbeheer. Wat minder bureaucratie stadshart is, is mij niet helemaal duidelijk, maar misschien gaat het over een bestemmingsplan dat meer toelaat. Ook dat is een politieke keuze.

 • anoniem

   

  Een heleboel zaken liggen jarenlang vast en kan je niet zomaar stopzetten. Lelystad staat al bekend als een plaats waar niet zoveel te doen is en bijvoorbeeld de subsidie op Agora en andere culturele voorzieningen stopzetten waarop de PVV uit is, zal dit nog verder versterken

  reageer
 • HP

   

  PVV en DENK samen in de gemeente raad. Ik dacht dat de gemeenteraad er voor alle inwoners moet zijn. Geef mij maar een lokale partij , die staan voor de gemeente en de bewoners. Die politieke partijen zijn maar niets.

  reageer
 • Jond

   

  Die gast is ooit bij een werkgever betrapt voor verduistering in dienstbetrekking...Dat zal Geertje (nog) wel niet weten. Weer een blunder met een lijsttrekker van de PVV.

  reageer
 • Johan

   

  Graag even concreet over welke werkgever dit dan gaat... Iemand zomaar beschuldigen kan niet. Als dit waar is dan ruil je, om in de woorden van Geert te spreken, "de graaiende elite in voor de graaiende onderklasse... Maar hoe dan ook ik denk dat dit te hoog gegrepen is voor Ashwin en zijn helden... We hebben gezien hoe het met de Partij van Lelystad ging de leden snappen er nog steeds niets van ook naar 4 jaar bij Leefbaar..

 • ger

   

  wat denk je wat firma rutte doe elke dag

 • Ben

   

  Daar zit Geert echt niet mee hoor ..... grootste aantal "ervaringsdeskundigen" veroordeeld voor grof geweld enz. Dan is een beetje verduisteren zeker geen probleem voor hem.

 • Den

   

  Simpel, PVV Lelystad komt helemaal niet met een verkiezingsprogramma, want er is helemaal geen programma of visie. Het afschaffen van parkeergelden en Agora de nek omdraaien is gewoon Geert. Verder is eigenlijk alles Geert. Je kunt ook geen lid worden, want het is geen partij. Het is een beweging met 1 onaantastbare leider. Zo simpel... zie de leden, oh nee, je kunt geen lid worden.

  reageer
 • Pvver

   

  Eindelijk.!! Op naar de 35 zetels!

  reageer
 • jan

   

  om welk plan uit te voeren?

 • Henk

   

  Haha 35 zetels en dan net als de landelijke PVV geen deuk in een pakje boter slaan. Ayatolah Wilders staat nooit toe dat ze echt iet sconstructiefs doen voor een stad want dat doet hij ook niet voor het land. Roeptoeteren

 • Anna

   

  Ben erg nieuwsgierig hoor naar het verkiezingsprogramma. Als het er al komt... Of gaat het hier alleen weer om roepen maar niets doen? En oplossingen voor deze grote woorden? Lelystad heeft helemaal geen roeptoeters nodig.

  reageer
 • Moon

   

  Hoop dat er een goede finaciele doorrekening achter zit van deze zaken afschaffen. Ik vermoed van niet want landelijk PVV doet dat ook niet goed. Hoop dat er beseft wordt dat dit ten koste gaat van banen van individuele Lelystedingen.

  reageer
 • Moon

   

  Hoop dat er een goede finaciele doorrekening achter zit van deze zaken afschaffen. Ik vermoed van niet want landelijk PVV doet dat ook niet goed. Hoop dat er beseft wordt dat dit ten koste gaat van banen van individuele Lelystedingen.

  reageer
 • Jan

   

  Parkeerwachter en theatermakers? Dat soort ‘banen’ kunnen we wel missen, zeker de subsidie slurpende theater onzin. En parkeer wachten zien de meeste mensen liever niet rondlopen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert