Drugssmokkelaar moet 3 jaar de cel in

ALMERE • Di 2 januari 2018 | 14:00 • Dinsdag 2 januari 2018 | 14:00
Een 55-jarige man uit Almere is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf voor de invoer van 19 kilo cocaïne via Schiphol. Ook moet hij een boete betalen van 13.000 euro.

De rechtbank acht bewezen dat de man de cocaïne in mei vorig jaar samen met anderen uit Colombia heeft ingevoerd. Daarnaast heeft hij in de eerste helft van vorig jaar op Schiphol, in Almere en in Amsterdam samen met anderen voorbereidingen getroffen voor nog veel meer cocaïne transporten. Justitie verweet hem dat hij uit financieel gewin maar bleef doorgaan met de handel in harddrugs.

De partij van 19 kilo cocaïne werd op 11 mei verstopt in een doos onder de bloemen aangetroffen door de douane. Bij cocaïnesmokkel via luchthavens is de deklading vaak een vracht bloemen. Omdat bloemen verwelken, is het zaak dat zulke transporten snel verwerkt worden. Er is weinig tijd voor uitgebreide controle van de vrachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel