School biedt opvang na dodelijk vuurwerkongeval

SWIFTERBANT
Basisschool De Branding in Swifterbant houdt woensdag een bijeenkomst naar aanleiding van het dodelijk vuurwerkongeval van zaterdag. Dat laat de gemeente Dronten weten. Twee zoontjes van de man die bij het afsteken van een mortier om het leven kwam, zitten op die school.

Ouders zijn via een brief uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan. Komende maandag zouden voor sommige klassen de lessen weer beginnen, maar dat gaat niet door. Een crisisteam zal de docenten die dag adviezen geven over hoe met de kinderen om te gaan. Dinsdag is er dan in de klassen ruimte om over het vuurwerkongeval te praten. 

Afgelopen zaterdagmiddag stak het slachtoffer een mortier af, die in Nederland niet verkocht mag worden. Het vuurwerk ontplofte direct bij het afsteken. De explosie werd de man fataal. De kinderen en de vrouw van het slachtoffer waren getuige van het ongeval. 
 

reacties (5)

 • Ine

   

  Vreselijk IS het: De kinderen zijn hun vader kwijt. Voor iedereen die het direct of later heeft gezien is het traumatisch, gezien de gevolgen van deze explosie. Maar er is ook boosheid... Buurtgenoten vreesden al meerdere jaren de vuurwerkacties van deze man, waren zich wél bewust van de risico's ook voor hun eigen kinderen!

  reageer
 • Hans49

   

  Het lijkt wel alsof de betreffende man slachtoffer is van illegale handel. De werkelijkheid is dat hij zelf verantwoordelijk is voor deze illegale rommel en bovendien mocht hij op dat tijdstip geen vuurwerk afsteken....

  reageer
 • Flevoburger

   

  één en al ellende en alleen maar verliezers. Een moeder, 2 kinderen.... Brrrr wat een bak ellende. Voor de toekomst? Het voorkomen van dit soort toestanden? Misschien kneitersharde straffen voor illegaal vuurwerk. Misschien weer ouderwetse grenscontroles om de invoer van dit soort zaken te voorkomen? Heel veel sterkte voor alle betrokkenen om deze ellende te verwerken.......

  reageer
 • Deetjr

   

  Besteed ook aub nog aandacht aan de straat genoten zij hebben het erg zwaar hebben alles gezien was echt vreselijk

  reageer
 • Anne-Marie

   

  Voor hen staat slachtofferhulp tot hun beschikking. Meer kun je bijna niet doen.

 • Hans49

   

  Kijk kinderen, dat gebeurt er nu als een vader zijn verantwoordelijkheid niet neemt/kent en in het bijzijn van zijn kinderen illegaal vuurwerk afsteekt....

  reageer
 • Ilse

   

  Overbodig commentaar. Je hoeft niet perse te reageren op berichten hoor. Je mag er van van denken wat je wil maar je kunt ook gewoon je handen van het toetsenbord afhouden. Niemand zit nu op dit soort teksten te wachten, ongeacht of je gelijk hebt of niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert