Werkzaamheden Spoorbaanpad twee maanden uitgesteld

ALMERE
De werkzaamheden aan een deel van het Spoorbaanpad in Almere worden twee maanden uitgesteld. Tot die tijd blijft het fietspad gedeeltelijk dicht. De kruisingen zijn wel open. 

Volgens de gemeente was het de bedoeling om het stuk tussen de Literatuurwijk en de Filmwijk half december te asfalteren. Maar vanwege het slechte weer was dat niet mogelijk. Daarna was er geen machine beschikbaar en is uiteindelijk besloten alle fietskruisingen handmatig met asfalt dicht te maken zodat die wel open konden. 

Ook de komende twee maanden is er geen mogelijkheid om het fietspad te repareren, omdat er dan geen asfalt beschikbaar is. De asfaltfabrieken voeren in januari en februari onderhoud aan hun installaties, zegt de gemeente.

Veiliger maken
In oktober zijn de werkzaamheden aan het langste fietspad van Almere gestart. Fietsers klaagden dat het pad te smal is, vooral bij de bruggen over de Hoge en Lage Vaart. Na de vernieuwing moet het fietspad 4 meter breed zijn. Ook wordt er een stoep van 1,5 meter aangelegd. 

Omleidingen
Het CDA in Almere heeft vragen gesteld over de vele fietsomleidingen op dit moment in de stad. Het zou een chaos zijn, vooral op het Spoorbaanpad. Omleidingsroutes zouden niet logisch zijn aangegeven en gaan soms door donkere stukken van de stad, zeggen de christen-democraten.


reacties (9)

 • Rob

   

  Het kan alleen in Almere. Sukkels die dit project uitvoeren

  reageer
 • Johan

   

  Ik fiets of loop deze route al meer dan 15 jaar naar Naarden. Vroeger kon je hier gewoon rechtdoor fietsen maar tegenwoordig zitter er 12 slingers in en oversteken van auto's die niet voor je stoppen ondanks goede verlichting. Het fietspad is echt breed genoeg alleen in de ochtend is het lasting maar dan rijden de scholieren met ze zessen naast elkaar wat het lasting maakt om iemand te paseren. Het is echt fietstertje pesten wat een jaar of 5 geleden is begonnen toen kon je nl een jaar niet over de hollandse brug en werd met een pond over gezet als die het deed. 3 jaar geleden kon je niet langs het spoorbaanbad vanwege het monteren van geluidswallen langs het spoor duurde naar mijn ideee ook een jaar, en nu deze ellende. Moet nu via beatrixpark met loslopende honden en vorige week vrijg gevallen met de fiets omdat het spekglad was en niet gestooid word in het park. Dacht ik met de bus te kunnen rijd de bus hebben ze in December de buslijn 153 opgeheven. Als ik nu van waterwijk Almere naar Naarden naar mijn werk wil zit ik in 4 bussen m2,m1,328 en 320 via muiden met een totale lengte van 34km met de bus en ruim een uur onderweg wat met de fiets14 km is ( als je langs het spoor kan) en maar betalen met je OV. dus ook geen optie!

  reageer
 • peter huis

   

  Ik maak elke dag gebruik van het spoorbaanpad. Het is al maanden een rampen plan het fietspad had al 2keer klaar kunnen zijn. En dan nu verschuilen dat ze niet verder kunnen omdat er geen machines beschikbaar zijn het zou ze sieren als ze nog iets meer hun best doen om het snel in orde te krijgen. En niet nu komen met het kan niet door de weersomstandigheden er is tijd genoeg geweest toen het prima weer was

  reageer
 • Ronald

   

  Ik vraag mij af of er ook een wethouder iedere dag deze route moet fietsen zoals zo velen. Ik woonde voorheen in Huizen en daar heeft het nl gewerkt dat een wethouder die dagelijks hinder ondervond op het fietspad invloed heeft gehad op herstel in dat geval. Maar ik vermoed dat hier alleen hardwerkende mensen en scholieren wonen die fietsen naar hun werk/school.

  reageer
 • Jojo

   

  Ben benieuwd hoe ze die bruggen breder gaan maken. Zal ook wel wat tijd kosten. Iemand info daarover?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HvR

   

  Niet alleen fietsers zijn de klos ook de voetgangers! Daar zijn geen enkele mogelijkheid voor gecreeerd. Plus dat de route die evt. Wel gelopen wordt na 16.30 pikdonker en daarmee super onveilig zijn! Neem b.v. De parkeer plaats aan de andere zijde van het spoor parallel aan het spoorbaan pad. Begrijp niet dat de bedrijven hier gevestigd niet over nog geen klachten hebben geuit! Schandalig even als onder het viaduct bij het spoor waar de enige aanwezige lantarenpaal erl brand en wat denkt u beste gemeente bezstuurders, daar verzamelen onze drugs gebruikers zich om hier hun dealer te treffen. En jaaroverzicht de onrusten op het almere CS praten nou het heeft zich nu naar dit punt verplaatst en uiteraard geen agent te zien!

  reageer
 • Almeerse

   

  Ja hoor, we fietsen nog wel een paar maanden langer om. Ik kan me überhaupt niet herinneren dat ik er mensen aan het werk heb gezien na de huidige afsluiting. Als het om een snelweg gaat, kunnen ze toch ook in een weekendafsluiting hele stukken geasfalteerd krijgen? Waarom moet het dan op een fietspad (en nog een van de drukste van de hele stad ook) zo belachelijk lang duren?

  reageer
 • Fiets

   

  Past bij het beleid om mensen de fiets af te krijgen de auto in. De mooie nieuwe a6 moet toch gebruikt worden. Sinds begin 2016 is het vaker afgesloten dan open en strooien zijn ze na station Almere poort ook mee gestopt. Almere geedft fietser de ruimte zeggen ze maar een fietser merkt daar niets van

  reageer
 • Merreha

   

  Bijzonder vervelend. Gewoon niet goed gepland. Het hele pad is in één keer op de schop gegaan. Waarom niet in delen aangepakt. Overigens is er ook een behoorlijk lang periode niets gedaan door de aannemer. En dat was ruim voordat het begon te regenen en sneeuwen. De verkeerde aannemer ingehuurd als er geen machines beschikbaar zijn. De gebruikers van dit fietspad zijn weer mooi de klos. Afgelopen jaren heeft het Spoorbaanpad er ook al een lange tijd uit gelegen met het plaatsen van de schermen langs het spoor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert