Werkzaamheden Spoorbaanpad twee maanden uitgesteld

ALMERE • Do 4 januari 2018 | 13:47 • Donderdag 4 januari 2018 | 13:47
De werkzaamheden aan een deel van het Spoorbaanpad in Almere worden twee maanden uitgesteld. Tot die tijd blijft het fietspad gedeeltelijk dicht. De kruisingen zijn wel open. 

Volgens de gemeente was het de bedoeling om het stuk tussen de Literatuurwijk en de Filmwijk half december te asfalteren. Maar vanwege het slechte weer was dat niet mogelijk. Daarna was er geen machine beschikbaar en is uiteindelijk besloten alle fietskruisingen handmatig met asfalt dicht te maken zodat die wel open konden. 

Ook de komende twee maanden is er geen mogelijkheid om het fietspad te repareren, omdat er dan geen asfalt beschikbaar is. De asfaltfabrieken voeren in januari en februari onderhoud aan hun installaties, zegt de gemeente.

Veiliger maken
In oktober zijn de werkzaamheden aan het langste fietspad van Almere gestart. Fietsers klaagden dat het pad te smal is, vooral bij de bruggen over de Hoge en Lage Vaart. Na de vernieuwing moet het fietspad 4 meter breed zijn. Ook wordt er een stoep van 1,5 meter aangelegd. 

Omleidingen
Het CDA in Almere heeft vragen gesteld over de vele fietsomleidingen op dit moment in de stad. Het zou een chaos zijn, vooral op het Spoorbaanpad. Omleidingsroutes zouden niet logisch zijn aangegeven en gaan soms door donkere stukken van de stad, zeggen de christen-democraten.

[https://twitter.com/Jos_Stam/status/946493504569659392]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel