Stripheldenbuurt wil geen nieuwe Vodafone-mast

ALMERE
Een groep inwoners van de Stripheldenbuurt in Almere is tegen de komst van een nieuwe hoge mast voor mobiele telefonie bij hun wijk. Vodafone heeft bij de gemeente een vergunning voor de 37 meter hoge mast aangevraagd. De mast zou nodig zijn, omdat de telecomprovider op dit moment een slechte dekking in de buurt heeft.

Tientallen omwonenden gaan komende week bezwaar tegen de aangevraagde vergunning maken. Ze zijn bang dat hun huizen minder waard worden door de komst van de mast. Ook vinden ze dat een mast hun uitzicht zou verpesten en vrezen ze voor gezondheidsrisico's. 

170 meter afstand
Volgens de omwonenden is wetenschappelijk nog steeds niet onomstotelijk vastgesteld of de straling van telefoonmasten wel of niet gevaarlijk is. Wel is volgens hen al een aantal keren door de rechter vastgesteld dat woningen door die onzekerheid over de gezondheidsrisico's minder waard worden.

Volgens de buurtbewoners hanteert een aantal gemeenten inmiddels voor de zekerheid een afstand van 400 meter van een mast tot de bebouwing. De in Almere geplande mast zou op een afstand van slechts 170 meter van woningen in de Dick Bosstraat komen.

reacties (44)

 • andre

   

  Denk je echt dat je huis meer waard wordt als je in de kuifje straat, tante Pollewopstraat of jansen en tilanusstraat woont ?

  reageer
 • meedenker

   

  Er staan al jaren gsm-masten nabij, overal. Woningen aan de Mickey Mousestraat (aan de A6-zijde) hebben bijvoorbeeld de eerste mast op 150 meter staan. Zonder voldoende gsm-masten werken de smartphones niet of alleen buitenshuis. De meeste radiostraling komt serieus van de smartphone in de eigen broekzak; de nieuwe mast staat op zo'n grote afstand dat de bijdrage van deze mast qua straling verwaarloosbaar is. De nieuwe locatie is een prima keuze; ver van de bewoning en het uitzichtbederf zal meevallen, het is kwestie van wennen dat gsm-masten nu eenmaal bij onze mobiele maatschappij en honger naar smartphones behoort.

  reageer
 • Bewoner stripheldenbuurt

   

  Helaas worden kennelijk alle bewoners over 1 kam geschoren. Ik woon er zelf ook, en ben er zeker niet op tegen. Mensen vervelen zich kennelijk,

  reageer
 • Erwin

   

  Ga lekker in het open lucht museum wonen, de bewoners doen de naam van de wijk wel eer aan. Tante pollewop, brommer en Tommie, er is alleen nog geen azijnzeikers straat. Misschien een idee....

 • Bart

   

  Dit is hetzelfde zeik groepje dat moeilijk doet over alles in de wijk. Blijkbaar niks beters te doen.

  reageer
 • Timo Bijl

   

  Het is elders voorgekomen dat mensen klaagden over ondraaglijke hoofdpijnen veroorzaakt door een zendmast....die nog niet in gebruik was.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • WH

   

  Dat de mast misschien geen mooi aanzicht is valt wel wat voor te zeggen. Maar qua straling zou het deze mensen sieren om eens het antenne register te bekijken van Agentschap Telecom. Dan kom je er al snel achter dat als je klachten zou krijgen van GSM opstelpunten.. je die dan lang zou moeten hebben gehad.

  reageer
 • Rene

   

  Dat zijn weer van die geiten wollen sokken types war deze wijk vol van zit. Het wordt steeds erger in ALMERE, kijk eens naar Oosterwold, daar komen mensen te wonen die zo uit het openlucht museum in Arnhem kunnen komen. Lekker zo'n huis zonder riool, ik zou gewoon in mijn broek schijten en uitwassen. Wat een stelletje Pipo's. Last van een telefoonmast ? Ga lekker op Texel wonen, in een wigwam.

  reageer
 • We lijken wel het zet maar gewoon neer wijk, een TBS kliniek en nog even een Pieter Baan centrum onze huizen worden steeds minder waard nu weer een telefoon mast , wat is het volgende. De gemeente Almere blijft wel de ozb omhoog doen. Laten ze fijn onze huizen opkopen dan zijn we veilig.Kan het begrijpen dat ze het stiekeme gwxoe van de gemeente zat zijn dit is de 3e keer zonder dat de bewoners erin gekebt worden

  reageer
 • Boels

   

  Waar staan de masten van andere smartphone-providers? Lijkt mij sterk dat er in deze wijk maar 1 provider is.

  reageer
 • ./\/\.

   

  smartphone-providers? hij is fijn

 • Iemand

   

  En maar klagen en zeiken dat ze geen of nauwelijks bereik hebben op hun mobieltje!! Maar een mast plaatsten doen ze moeilijk over te triest! Ohnee sorry Vodafone moet eerst toestemming aan de bewoners vragen dan pas aan de gemeente want hun bepalen wat er gebeurd want ze willen geen mast in hun zicht hebben. Hou toch op man!!

  reageer
 • Ali

   

  Dit zijn de mensen die klagen bij Vodafone over slecht bereik op hun mobieltje. Maar een mast in de achtertuin dat willen zijn niet. Dit zijn de grootste huichelaars die klagen om alles. Als die mast er eenmaal staat dan ziet niemand deze meer.

  reageer
 • Versloot

   

  Woon er zelf ook en vindt het belachelijk dat het tegengehouden wordt! En dan ook de redenen, doe zijn ver gezocht! Er staat geen woning in de buurt op 200 meter, dus waar kletsen ze over. Wees blij dat Vodafone netwerk wilt verbeteren! Dus echt niet alle mensen uit deze buurt zijn tegen!

  reageer
 • HJ

   

  Afstand tot de Dick Bosstraat is 170 meter zullen we het samen even opmeten? in welke straat woon jij? Niemand zegt dat we niet blij zijn dat Vodafone iets wil doen, maar in overleg een goede plek kiezen willen veel mensen wel. geporbeerd is dit lange tijd stil te houden om bezwaar te voorkomen.

 • HJ

   

  Discussie gaat niet zo zeer om wel of geen mast, maar wel op de manier waarop dit stiekum wordt geregeld door de gemeente en Vodafone waarbij bewoners geen inspraak hebben in de locatie. Bestemmingsplan voor dit gebied is laagbouw! De mast plaatsen op een iets minder zichtbare plek en iets verder vanaf de woningen is onder bewoners weinig bezwaar tegen. Jammer dat zolang het niet bij mensen zelf vlakbij is, het als gezeur wordt afgedaan. In andere gemeentes is overigens door de rechter bepaald dat een dergelijke mast impact heef op de waarde van de woningen.

  reageer
 • Poe

   

  Stiekem? Is gewoon normale procedure..verder valt een telecommast niet onder het bestemmingsplan..je kan ook alle bomen kappen in dat gebal..ook hoogbouw.

 • RS

   

  Er zijn twee mogelijkheden: of het bouwen past binnen de bestemming, of niet. In het eerste geval had iedere bewoner het kunnen/moeten weten, en kan de mast dus geplaatst worden (en daar is niks geniepige aan). In het tweede geval kan de gemeente voorstellen om af te wijken van het bestemmingsplan en heeft elke belanghebbende de mogelijkheid om daar wat van te vinden en maakt de gemeente de afweging tussen algemeen- en individueel belang. Niks geen stiekem gedoe dus!

 • Roy

   

  Een handje vol mensen die het plezier van goed bereik voor de grote meerderheid (die wel voor is) ontneemt... heel jammer...

  reageer
 • RS

   

  Geen mast? Dan ook maar geen bereik voor mobiele telefoons en 3G/4G! Kijken of de wijk daar blij van wordt. Een mast hoort er nu eenmaal bij. Als ze in deze wijk de lusten willen, dan zullen ze ook de 'lasten' er bij moeten nemen. Of wonen hier alleen aso's die wel bereikbaar willen zijn maar de mast bij een ander in de wijk willen zetten.....?

  reageer
 • Jeannette

   

  Heel goed

  reageer
 • John Koerts

   

  Wat is de eerste levensbehoefte voor velen in dit land een mobieltje. Een mobieltje saaie lege mensen alleen maar druk met onzin .

  reageer
 • Flevogoed

   

  Gewoon plaatsen leve de welvaart !!!!!

  reageer
 • Murare

   

  Waar valt men nu eigenlijk over? Over het zicht op een mast die grotendeels wegvalt tussen de bomen of over de zender. Die zender staat er namelijk al enige tijd . . . .

  reageer
 • John de riddet

   

  Gewoon plaatsen

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ben benieuwd wie er van die groep veelvuldig z'n mobieltje naast z'n hersenen "hangt" om gezwellig even te bellen.........

  reageer
 • Henk Homma

   

  De mast komt nog achter de bedrijven te staan en achter het tankstation. Staat bijna in het oostvaardersplassen gebied. Dat zit er nog een doorgaande weg tussen en groen voorziening. Wat een heisa om niets , en deze mensen lopen niet met een gsm aan hun oor!!! Maw. Wel de lusten maar NIET de lasten.

  reageer
 • Ricardo

   

  Waar heb je het over, de woningen die uitkijken over het bedrijven terrein dat nog veel al leeg staat krijgen er nou niet bepaald een mooier uitzicht door. Zet die mast aan de andere kant van de weg. Ik woon ook in stripheldenbuurt, maar kijk er niet op uit. Ik kan me de klachten van de bewoners wel voorstellen. Ik denk niet dat het zozeer gaat of de mast er moet komen maar wel de plek.

 • August

   

  Je bedoeld wel de lusten niet de masten.

 • Lexxie

   

  Dezelfde discussie was ook met roken en asbest, als je er wat van zei werd je voor azijnzijker uitgemaakt Welterusten straling wegkijkers

  reageer
 • Bel de beller

   

  En zelf bellen ze zeker niet

  reageer
 • John Koerts Vaartweg 30 Espel

   

  Klopt helemaal deze masten geven heel veel overlast .Paar geleden werd bij ons een mast geplaatst in Espel nog geen 100mtr van af onze woning . Zonder enige procedure vooraf, het dorpsbelang ging akkoord maar dan doen ze met alles dus einde verhaal . De mast werd geplaatst met veel bombarie feest in de dorpswinkel en zo. Maar toen begon voor ons de ellende . De constructie van de mast klopt niet allemaal open buizen net een kerkorgel als de wind erdoor heen jaagt ,vele nachten wakker gelegen en je kan geen raam open zetten. Inmiddels nieuwe kozijnen geplaatst met dubbel glas en geisoleerde rolluiken investering van kleine € 5000,00 maar we kunnen weer slapen . Meldingen gemaakt bij voorzitter dorpsbelang iemand van Vodafone zou contact opnemen met ons ,moet overigens nog gebeuren na 4 jaar . Mensen zorg ervoor dat die mast niet geplaatst word en al die mensen die beweren dat je er geen last van hebt laten die de mast mast maar in hun achtertuin laten plaatsen.

  reageer
 • Els AW

   

  Over de gezondheid: er is een geval bekend van een gsm mast, die gebouwd werd op een flat. Prompt had de helft van de bewoners last van hoofdpijn en andere klachten. Totdat zij werden meegenomen naar het dak, waar bleek dat de mast er wel stond, maar de apparatuur nog niet, laat staan dat er al straling was! En WIFI in huis is nog vele malen sterker èn ongezonder dan de GSM mast straling!

  reageer
 • Aron

   

  Dus wifi in huis in nog ongezonder?

 • Joop

   

  Volgens mij kan er wel geklaagd worden over deze masten. Alleen er wordt niets tegen gedaan. Commercie gaat volgens mij boven gezondheid. Ik ondervindt het zelf met mijn duiven, sinds deze masten van 2 GB naar 4 GB zijn gegaan vliegen mijn duiven Door. Ik heb dus postduiven en komen na een km weer richting het hok. Volgens mij is het stralingsveld idd verhoogd. Maar we wachten het wel weer af .

  reageer
 • Barry

   

  Die klagers hebben zeker een andere provider, zielig hoopje mensen.

  reageer
 • Iets in Nederland tot stand brengen zonder klagers is onmogelijk. Het land van de klaagzangen. Gelukkig is het vaak de minderheid die klaagt, toch erg jammer dat de meerderheid zwijgt. Maar klagen mag dat staat in de 1000 regeltjes die daarvoor zijn ontwikkeld door ambtenaren.

  reageer
 • Mobieltje

   

  Spoorlijn, TBS-kliniek en benzinestation in de directe omgeving... dat was wel waardeverhogend toen je daar ging wonen? De klagers direct ontkoppelen van alle mobiele netwerken.

  reageer
 • Remco

   

  Waarom klagen mensen echt over alles? Het is nooit goed. Wees blij dat ze een mast plaatsen en zelf de hele dag op je mobiel zeker!

  reageer
 • Hendrik

   

  Huizen in de stipheldenbuurt zijn nou niet echt huizen voor de gewone man, meer starters woningen en die zijn al laag in prijs. Verdere daling is nonsens. laat alle providers zijn masten maar verwijderen uit die buurt, kijken of de huizen dan explosief in waarde gaan stijgen.

  reageer
 • Ricardo

   

  Hahaha, waar heb je het nou over, kom hier is een keer een rondje doen, de huizen die er veelal op uitkijken zijn twee-onder-een-kap woningen die meer dan 3 ton kosten, niet echt starterswoningen he ;) Het gros van de woningen is veel duurder dan starters woningen. Daar komt bij dat er in de stripheldenbuurt heel veel vrijstaande woningen staan. Dus dat argument slaat echt nergens op. Denk dat de mensen die er op uitkijken gewoon een betere plek voor de mast willen. Het bedrijven terrein voor de deur van deze mensen is trouwens nog voor een groot deel leeg dus hierdoor komt hij wel heel prominent in beeld. Je kunt de mast ook aan de andere kant van de hogering plaatsen zodat deze veel minder zichtbaar is voor de bewoners.

 • HL

   

  Als ik nu op Funda kijk zie ik 32 woningen, waarvan 5 onder €200.000. met een gemiddelde WOZ waarde in heel Almere van 182.500€ (2016), lijkt me uw aanname dat het starterswoningen zijn wat kort door de bocht. Daarnaast, met een modaal inkomen, houdt het met 170.000€ aan hypotheek wel op.

 • M Janssen

   

  Ik zou willen dat ze bij ons een extra mast zouden plaatsen. Ik woon aan het einde van de wijk en heb thuis geen bereik. Erg vervelend en een extra mast zou heel fijn zijn

  reageer
 • Bombarda

   

  Gemeente hanteert wel de juiste afstand! Het is niet de doorsnee (170 m) die men hanteert maar de aantal stappen over de voetpaden om bij de mast te komen en dat zal wel 400 stappen zijn, vanaf de woningen. Je kunt het zo invullen als je wilt, maar gebruikt nu de juiste reken methode.

  reageer
 • Wilma

   

  Uitzicht beperken?en al die windmolens dan in de polder

  reageer
 • erik

   

  gezondheid haha wat dacht je van een magnetron met zijn straling.de mens verzint maar wat,ben jaren fm piraat geweest,stond jaren bloot aan de zend lamp en die straalde ook af,en wis en waarachtig ik leef nog steeds

  reageer
 • Hans K

   

  Er is genoeg over te lezen qua onderzoek of deze straling schadelijk is. Lees de publicaties van de Gezondheidsraad. Zolang de bewoners niet in deze mast klimmen en voor de zender gaan hangen is deze mast ongevaarlijk. Gewoon kolder om hier nog serieus optie reageren.

  reageer
 • Hans

   

  Zeker niks beters te doen huis minder waad. Stel je niet aan huis minder waard.

  reageer
 • Geard

   

  En maar zeuren over de straling, maar wel de telefoon op het nachtkastje leggen op 50cm afstand van je hoofd en vervolgens met een goed gevoel gaan slapen.

  reageer
 • Willem

   

  Als deze bewoners het écht menen hebben ze zelf geen mobieltje.

  reageer
 • Hans49

   

  Maar wel allemaal hun mobieltje ...

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Maak je toch niet druk, je huid wordt echt niet minder waard, gewoon de nieuwe kopers niet vertellen dat er een mast staat. En het is ook juweel hinderlijk als je thuis slecht bereik hebt, wees blij dat Vodafone investeert in hun netwerk, ook aan het einde van Almere, ik zou het allemaal maar toejuichen. Ik heb rondom mijn huis twee masten staan, een op 100 en 200 meter een telefoonmast.

  reageer
 • Hans B

   

  Uit uw bericht: "je huid wordt echt niet minder waard..." - "En het is ook juweel hinderlijk als...". U neemt de moeite om een reactie te schrijven; dat is mooi. Maar nog mooier zou zijn als u ook de moeite neemt om het bericht op fouten te controleren voordat u het verstuurt. Verder: inderdaad hoef je een eventuele koper van je huis niet te vertellen dat er een zendmast staat. Die zien ze vanzelf wel staan als ze de buurt bekijken.

 • Sef

   

  Iedereen 5G, maar willen geen mast in de buurt. Lekker hypocriet weer van de bewoners.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Geen mast maar wel bereik willen hebben . En maar klagen over de provider.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert