Bossen rond Oostvaardersplassen voor winter gesloten

FLEVOLAND • Vr 5 januari 2018 | 17:45 • Vrijdag 5 januari 2018 | 17:45
Delen van het Kotterbos en het Oostvaardersbos bij Almere zijn sinds vrijdag gesloten voor wandelaars. Eerder deze week ging het wandelgebied De Driehoek ook al op slot

De bossen blijven tot begin mei afgesloten, zodat wilde dieren in de winterperiode zo veel mogelijk rust en beschutting kunnen vinden. Als de dieren in hun rust gestoord worden, gaan ze zich volgens Staatsbosbeheer extra inspannen. Hun vetvoorraad neemt dan onnodig af. 

Staatsbosbeheer sluit de bossen ook af, omdat in de winterperiode soms verzwakte dieren vroegtijdig worden afgeschoten. Dit gebeurt wanneer de dieren waarschijnlijk het einde van de winter niet zullen halen. Wanneer het bos niet afgesloten was, zou het afschot volgens Staatsbosbeheer gevaarlijk voor omstanders kunnen zijn.

De afgesloten delen van de bossen zijn met borden aangegeven. De fietspaden in het Oostvaardersbos tussen de woonwijk, de spoorbaan en natuurbelevingscentrum De Oostvaarders zijn wel geopend.

Om mensen toch de gelegenheid te geven om te wandelen, gaat Staatsbosbeheer tot begin april begeleide wandelingen organiseren. Hierbij is er volgens de natuurbeheerder een goede kans op het waarnemen van de dieren in hun natuurlijke, winterse, omstandigheden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel