Van Wageningen genomineerd als beste bestuurder

LELYSTAD
De Lelystadse wethouder Elly van Wageningen (ChristenUnie) maakt kans op de titel 'Beste Lokale Bestuurder van 2017'. Ze is één van de tien genomineerden op de lijst met louter vrouwen van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks. 

De ChristenUnie Lelystad heeft Van Wageningen recent herkozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart. "Voor ons is het mooi om te zien dat ook collega-politici de inspanningen van Van Wageningen op het gebied van duurzaamheid waarderen," zegt fractievoorzitter Henk Schraa. 

DWARS reageert met die lijst op de gelijknamige verkiezing van het blad Binnenlands Bestuur. Op die lijst staan alleen maar mannen. "Met deze tegenverkiezing willen we onze waardering uitspreken naar al die vrouwelijke bestuurders die zich dag in, dag uit inzetten om onze samenleving verder te brengen," aldus DWARS.

reacties (20)

 • Karel Oppenheim

   

  Geheel terecht! Ik heb deze wethouder een paar keer meegemaakt in vergaderingen en mij trof de grote bewogenheid en betrokkenheid. Daar kunnen andere politici nog wat van leren!

  reageer
 • Rinus

   

  Als je niets van besturen begrijpt, dan draag je zo iemand voor alleen op basis van vrouw zijn en netwerkje duurzaamheid, welk besluit bijna geheel door de gemeenteraad is herschreven (hoezo kwaliteit?). Miljoentje Windesheim, miljoentje Stichting School, 55 miljoen voor een mega school en geen keus meer in voortgezet onderwijs. Nog een container erbij (de 4e) voor het afval of wandelen met je restafval, jippie wat een kunde. Gemeenteraad op het verkeerde been zetten met de constructie jeugdzorg. Dankzij steun van het college (en partijen) de rit uitgezeten, kwaliteitje.

  reageer
 • Rinus

   

  Het ging hier toch om de beste bestuurdert? Op basis waarvan dan?

  reageer
 • Boompje

   

  Wens haar veel succes. Al hoewel ik haar niet ken. Natuur en duurzaamheid zijn heel belangrijk voor alle inwoners.

  reageer
 • Poe

   

  Och wat een verkiezing..er worden de beste bestuurders gekozen, en aangezien ee in een drammerige samenleving wonen mogen die niet op hun kunnen uitgekozen worden maar moet daar hoe dan ook vrouwen tussen zotten. Omdat die er niet tussen zitten besluiten we als GroenLinks maar een eigen verkiezing te organiseren met alleen vrouwen. Niet omdat ze kundig zijn maar omdat ze vrouw zijn. Wat een zielig geneuzel zeg, je zal maar genomineerd zijn puur op je sekse..discriminatie heet dat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rinus

   

  Vanwege vrouw zijn en netwerk genomineerd, niet vanwege haar prestatie in het lokale bestuur lijkt mij, want daar valt nog wel wat op af te dingen.

  reageer
 • Nahid Khalaoui

   

  Ik heb er altijd moeite mee om mensen serieus te nemen die in sprookjes geloven. Maar laten we sportief zijn: chapeau!

  reageer
 • Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

   

  Deze wethouder is nog gladder dan Job Fackeldey, na zoveel kritiek en mislukkingen niet weggestuurd zijn. Dat is inderdaad een prestatie! Maar Stefan en Johan, jullie werken vast voor de wethouder of voor de ChristenUnie want dit soort overdreven fan geluiden zijn wel erg toevallig na alle kritiek.

  reageer
 • WvG

   

  Bij de verkiezing van Binnenlands Bestuur wordt aan lokale en regionale politici en bestuurders gevraagd om een vragenlijst in te vullen en te nomineren. Op basis daarvan ontstaat een top 10. DWARS is een “beweging” van Groenlinkse jongeren, ongeveer 3000 valt te lezen. Onduidelijk is hoe deze verkiezing tot stand is gekomen.

  reageer
 • Esveen

   

  O nee, kun je met zo weinig doen als juf zo’n onderscheiding krijgen. CU snel wegstemmen komende maart.

  reageer
 • Stefan

   

  Terechte nominatie! Ga er maar aan staan, sociaal domein wordt vanuit Den Haag op het bordje van de gemeente gelegd. Waar andere bestuurders kampen met grote tekorten in sociaal domein is dat in Lelystad niet het geval. En moties tegen zich gehad? Jazeker, of die nou zo terecht waren kun je afvragen en die laatste was helemaal een trieste vertoning. Een raadslid wat graag zelf wenst te scoren maar vergat dat ze in 1 raadsperiode al 2 keer van politieke kleur is gewisseld. Hoe consequent ben je dan zelf? Ik hoop op terechte winst voor haar en ben een groot fan.

  reageer
 • HH

   

  Wat heeft het wisselen van politieke kleur van een raadslid te maken met het disfunctioneren van de wethouder? Dat wisselen van partij is een verschijnsel dat er in Lelystad - vreemd genoeg - bij lijkt te horen. Dat betekent nog niet dat de raadsleden van LL geen gelijk hebben met hun motie tegen Van Wageningen, al weet je dat zo'n motie zo vlak voor de verkiezingen geen zin heeft (niemand heeft zin in gedoe drie maanden voor de verkiezingen). Nou ja, de kiezer beslist, en de CU heeft een trouwe achterban, dus zetels zal de CU wel weer halen. Vraag is of andere partijen in de coalitieonderhandelingen verder willen met een wethouderskandidaat waar ze geen vertrouwen meer in hebben. LL zal weleens een belangrijke rol in de vorming van een coalitie kunnen gaan spelen, zeker als er ook lokaal een cordon sanitaire rond de PVV gespannen wordt.

 • KW

   

  Wel de juiste feiten benoemen waarom er geen tekorten zijn in het Sociaal Domein in Lelystad. Daar zijn nl. meer wethouders verantwoordelijk voor.

 • Johan

   

  Wat een terechte nominatie! Een wethouder die betrokken is, haar dossiers kent en op het gebied van onderwijs, duurzaamheid en jeugdhulp ook echt het verschil heeft gemaakt. Ik ga zeker op haar stemmen!

  reageer
 • Dirk2

   

  DWARS is zij zeker en nog onbekwaam ook gelet op de puinhopen in de dossiers onderwijs, duurzaamheid en jeugdzorg! Bijzondere prijs bij zoveel moties en amendementen tegen... Neem deze prijs maar niet serieus!

  reageer
 • HH

   

  Voor de verkiezing van Binnenlands Bestuur mocht iedereen kandidaten aandragen. Ook DWARS. Dat er dit jaar alleen mannen genomineerd zijn, ligt dus niet aan BB.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Beste lokale bestuurder ? totaal geen invloed op haar Haagse partijgenoten m.b.t. Airport Lelystad.

  reageer
 • raadsvolger

   

  Ze is meerdere malen teruggefloten door de gemeenteraad en heeft zelfs een motie van wantrouwen ter nauwernood overleeft. Hoezo beste lokale bestuurder ?

  reageer
 • K.

   

  Een motie van wantrouwen ternauwernood overleefd? Bedoelt u de motie van wantrouwen waar 2 stemmen voor en 28 stemmen tegen waren, 'raadsvolger'?

 • Inwoner

   

  Een woord.... onbegrijpelijk!! Deze verkiezing heeft dus totaal geen waarde.

  reageer
 • HH

   

  Mensen nomineren alleen maar omdat ze vrouw zijn? Wat discriminerend, en on-GroenLinks. Jammer dat ze niet even gekeken hebben hoe iemand werkelijk gefunctioneerd heeft, zoals op het onderwijs-dossier.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Tijdens de crisis gingen in IJsland alle banken onderuit behalve eentje: een bank geheel geleid door vrouwen. Heel basic zijn en blijven, vooral de dominante mannen, zoals veel "mannen" in de natuur zijn: je positie verbeteren in de groep. Vrouwen, van nature de "moeders" hebben dan nog altijd iets van dat zorgzame / integere in hun genen. Daar zijn natuurlijk wel uitzonderingen :) Kijk voor de gein nog even de documentaire 3Doc vrijd 5 jan Where to invade next.........

  reageer
 • Motie

   

  Genomineerd? Heeft zij niet een aantal moties tegen haar voor haar kiezen gekregen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert