Tellers van stembiljetten gezocht

LELYSTAD
De gemeente Lelystad is op zoek naar inwoners die stemmen willen tellen bij de gemeenteraadsverkiezingen en het raadgevend referendum over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

De verkiezingen worden op 21 maart gehouden. De tellers gaan vanaf 21:00 uur 's avonds aan de slag als de stembureaus zijn gesloten. Een avondje tellen wordt beloond met 60 euro.

Lelystedelingen van 18 jaar of ouder kunnen zich nog de hele maand januari aanmelden via een mail naar bureauverkiezingen@lelystad.nl 

 

reacties (2)

 • Jan

   

  En wie controleert de tellers? Is al eerder gebeurd dat er twijfels waren over de tellers. Probleem is dat bv stemmen voor een partij die bepaalde tellers niet zint simpel genegeerd worden of bij een andere partij die beter bevalt terecht kunnen komen. Er is geen enkel waterdicht systeem hiervoor. Stel nu dat er een hele groep groen linkers bij elkaar zit? Vertrouwen de dan er maar op dat dit wel goed zit?

  reageer
 • ./\/\.

   

  Het is het recht van iedere stemgerechtigde burger om bij het tellen van de stemmen aanwezig te zijn, dus wie controleert de tellers? Jij dus. Overigens is de procedure voor het tellen erop gericht elkaar te controleren, en mag je er verder niet voetstoots van uit gaan dat sympathisanten van bepaalde partijen de boel flessen.

 • M Janssen

   

  Echt absurd dat dit niet via de stemcomputer kan en dat het met de hand moet

  reageer
 • G.jarec

   

  De overheid welke al als onbetrouwbaar bekend staat is sowieso nog gevaarlijker voor de democratie als deze over gaat op elektronisch stemmen. Niet doen dus!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert