Provinciebestuur neemt geen stelling in over dubbelfunctie Maris

LELYSTAD
Het college van Gedeputeerde Staten neemt geen stelling in over het lijsttrekkerschap van het CDA in Lelystad. Dat gaat om directeur Hans Maris van Batavialand. Onder Erfgoedpark Batavialand vallen onder meer de Bataviawerf en Museum Nieuw Land. 

De statenfractie van 50PLUS vindt die dubbelfunctie ongelukkig en stelde schriftelijke vragen aan het college. Volgens de fractie kan het lijsttrekkerschap van Maris mogelijk leiden tot belangenverstrengeling.

Gedeputeerde Staten meent dat 50PLUS een vermenging van belangen suggereert tussen de gemeente Lelystad en stichting Batavialand. Het is aan die organisaties om hier een oordeel over te hebben, zo stelt het college. Verder is er alleen een subsidierelatie tussen Batavialand en de provincie en staat daarbij volgens het college alleen de subsidieverordening en niet de persoonlijke relatie met de directeur centraal. Het college is dan ook niet bereid over deze kwestie in overleg te gaan met de directeur van Batavialand. 

Maris zelf liet eerder al weten beide functies prima te kunnen combineren. Bovendien ontvangt Batavialand volgens hem geen structurele subsidie van Lelystad.

reacties (1)

  • lelystedeling

     

    Natuurlijk bemoeit GS zich niet met prive-zaken van direkteur Maris. Maris is toch door GS aangesteld als direkteur BataviaLand toen er voor miljoenen geinvesteerd moest worden om de zaak te redden.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert