Leefbaar Lelystad: naaktrecreatie terug in Larserbos

LELYSTAD • Vr 12 januari 2018 | 9:22 • Vrijdag 12 januari 2018 | 9:22
Leefbaar Lelystad is voor de ontwikkeling van naaktrecreatie binnen de gemeentegrenzen en wil een plek aanwijzen waar mensen terecht kunnen. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij.

Verwaarloosd
Volgens lijsttrekker Jack Schoone is het Larserbos - dat vroeger al door naaktrecreanten gebruikt werd - de meest geschikte locatie. "De omgeving rondom het water ligt er nu verwaarloosd bij. Als de beheerder Het Flevo-landschap het terrein weer netjes inricht en de politie handhaaft als het gaat om ongewenste activiteiten, kan de oude plek in ere hersteld worden,'' vindt Schoone.

Nieuw beheerplan
Een woordvoerder van Het Flevo-landschap zegt dat het gedogen van naaktrecreatie in 2011 ophield omdat er sprake was van prostitutie en drugshandel. "Er wordt momenteel aan een nieuw beheerplan voor het gebied gewerkt, waarbij faciliteiten voor recreanten een belangrijke rol spelen. Naaktrecreatie maakt daar geen onderdeel vanuit, maar praten kan natuurlijk altijd,'' aldus de woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel