Bloemist kan afval niet gescheiden kwijt door nieuwe regels

ALMERE
Bloemist Roel Mulder uit Almere wil graag duurzaam werken en zijn afval scheiden. Maar dat laatste is een probleem in de gemeente Almere. Hij mag zijn afval namelijk per 1 januari niet meer aanbieden bij de gemeentelijke recyclingperrons.

Gescheiden inzamelen
Mulder moet van de gemeente zelf een afvalophaler regelen. Dat heeft de bloemist geprobeerd, maar geen enkel bedrijf wil volgens hem zijn afval gescheiden inzamelen. Mulder heeft nu een brief aan de gemeenteraad geschreven met een vraag om hulp. 'De gemeente heeft de mond vol over duurzaamheid, maar ik kan op geen enkele manier mijn afval gescheiden aanbieden. Dat is toch te zot voor woorden?', aldus de bloemist.

Kastje naar de muur
Ook steekt het hem dat hij volgens eigen zeggen 'van het kastje naar de muur' wordt gestuurd en dat de ambtenaren geen antwoord hebben gegeven op verschillende e-mails die hij heeft verzonden.

De gemeente laat in een reactie weten dat de brief aan de gemeenteraad in behandeling is en dat de zaak onderzocht wordt. 'In algemene zin geldt inderdaad dat bedrijven niet meer terecht kunnen bij de gemeentelijke recycleperrons. Wel wijzen we bedrijven die afval op de perrons willen aanbieden door naar commerciële inzamelaars van bedrijfsafval.'

reacties (17)

 • Peter Sanders

   

  Eindelijk draait de burger niet meer op voor de afval -kosten van een ondernemer. Dhr mulder geeft aan dat het voor een ondernemer onmogelijk is om afval gescheide te laten afvoeren , dan heeft hij het mis. Bijvoorbeeld bij de firma Suez is dat uitstekend te organiseren, tegen redelijke kosten. Hier kunt u restafval, gft, papier, en foli afzonderlijk laten afvoeren., hierna zal dit afval opgenomen worden in het recycle programma.

  reageer
 • Pieter

   

  Ik heb dit probleem als eens eerder aangekaart. Maar green met de mond beleiden isal jaren de gemakkelijke weg. Het komt aan op daden. Maar de daden gaan de verkeerde kant op. Overigens mede door een deel vam de gemeenteraad die het probleem niet wenst te snappen

  reageer
 • Alex

   

  Het gaat niet om het inzamelen ... het is een commerciële afhandeling geworden ... dan maar niets gescheiden aanleveren maar gewoon in het restafval .. want dat mag wel ...

  reageer
 • Fritz

   

  Het gescheiden ophalen van afval is grote onzin, het komt bijna allemaal op 1 grote hoop, en dat is maar goed ook want dat is wel zo goed voor de brander! De kosten zijn enorm, kun je beter besteden aan betere filters of verbrandingstechnieken.

  reageer
 • Boertje

   

  Lees al dat u geen verstand heb van het vak afvalinzameling. Het wordt terdegen wel gescheiden ingezameld en appart gestord. Gft gaat naar Orgaworld in Lelystad PMD gaat naar Sues waar het uitgesorteerd word en alles war restafval is gaat naar Alkmaar.

 • Wiliam

   

  Laten we de leus, “ het kan in Almere” veranderen in: “waanzin kan in Almere”. Wat een puinzooi hier. Veroorzaakt door een incompetent ambtenaren apparaat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sandy

   

  Beste mensen , Het gaat hier niet om of er iets te duur is of niet ... We hebben een afval ophaler Alleen ze kunnen het niet gescheiden ophalen ... Alles gaat dus in een wagen....net als ons huis afval. Wij willen scheiden dus karton apart plastic apart enzzzz.dit brachten we dan ook netjes naar het parron. Maar nu gaat alles op een hoop dus waarom nog scheiden....een beter milieu begint bij je zelf .... We proberen het maar is onmogelijk. We hebben alle bedrijfsafval bedrijven gebeld maar niemand kan het. Dus wat nu gemeente Almere.?

  reageer
 • Kuwait

   

  Het is vervelend als geen enkel bedrijf het gescheiden wil ophalen. Is het volume te klein? Er zijn namelijk wel bedrijven die het doen. Volgens mij wordt namelijk het afval bij o.a. scholen ook gescheiden opgehaald. is vorig jaar een contract voor gesloten. Maar de gemeente zou je misschien wel kunnen helpen aan namen van bedrijven

 • milieu

   

  Mensen luister nog eens naar de uitleg het gaat niet om het betalen voor iets het gaat om het scheiden van afval en afvalverwerkers zien het afval als bedrijfsafval en vermengen het weer met ander bedrijfsafval . Betalen doen ze al , ze hebben een afval verwerker!

  reageer
 • Michael

   

  Dank jullie voor de uitleg, ik weet nu beter :-). Was wel handig als de schrijver die informatie erbij had gegeven..

  reageer
 • Roel

   

  Het gaat hier niet om het ophalen cq betalen ik betaal al 7 jaar voor het ophalen van het afval ,geen van de afvalverwerkers ook niet in de genoemde commentaren ,die het afval gescheiden ophalen ,ons afval wordt opgehaald als bedrijfsafval ondanks onze morele plicht van het scheiden van het afval. Almere heeft miljoenen geïnvesteerd in de afval verwerking , uw afval is nl. geld waard mits het gescheiden aangeleverd wordt. Als burger en inwoner van Almere betaal je dus dubbel! Het is ook niet dat ik met de gemeente nu pas in conclaaf ben dit is al vanaf vorig jaar! Ik wilde met mijn bedrijf écht duurzaam zijn ,wij verkopen Nederlandse teelt van duurzame kwekers dus geen bestrijdingsmiddelen ,maar biologisch verantwoorde bestrijdingsmiddelen. De gemeente hoeft mij alleen maar te vertellen waar ik het gescheiden kan aanleveren ,ook de in de aanbestede afvalverwerker behandelt organisch afval als zijnd bedrijfsafval!

  reageer
 • Jeroen

   

  Heb zelf ook een bedrijf in Almere en ik breng mijn afval bij De Vijfhoek ik Almere Buiten...werkt hetzelfde al een gemeentelijke recyclingperron maar dan even van tevoren wegen en daarna en dan betaal je ervoor. Echt geen megabedragen.

  reageer
 • Hallo

   

  Jammer voor deze man, maar het was inderdaad superirritant dat er op de recycleperrons bedrijfsbusjes van heinde en verre complete gesloopte interieurs gratis stonden te dumpen, terwijl ik als burger gewoon braaf gemeentelijke lasten moet betalen. Ik zag op een gegeven moment zelfs een hovenier rijden met een enorme aanhanger vol met snoeiafval op de A27, Stichtse Brug vanuit het Gooi richting Almere Buiten. Nou, die man gaat echt niet met snoeiafval rijden om het in de polder op een composthoop te leggen hoor.

  reageer
 • Moraaridder

   

  De ondernemer zal nu net als ondernemers in de rest van NL het bedrijfsafval door een erkende inzamelaar moeten laten ophalen. Niks mis mee. De rekening wordt doorgaans toch al aan de consument doorgerekend. Dus een hoop gepiep om niks. En doooooorrrrrr....

  reageer
 • Sandy

   

  We hebben een erkende ophaler en die word goed betaald geloof mij . Maar u leest niet zo goed wij willen scheiden maar als er geen afval ophaler is die gescheiden ophaalt wat is de zin dan van scheiden. Dus brachten we ons karton en plastic zelf weg. Nu kan dat dus niet meer....En nu wij zijn toch een groene gemeente?

 • Ger

   

  Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. En ook nog klagen.

  reageer
 • Lex

   

  Gaat meneer elke week met een 1000 liter container naar een perron toe? Lijkt me dat je dan geen kleine ondernemer meer bent. Zou zeggen probeer sues of kost dat te veel?

  reageer
 • Lambertus

   

  Dit is weer echt ondernemertje pesten, de Gemeente moet voor zijn inwoners en bedrijven zijn. Nee hoor, de Gemeente ambtenaar heeft niets anders te doen om de inwoners te plagen met allerlei regels. Het maakt de ambtenaar toch niets uit, hij zit goed en de inwoners betalen het gelag.

  reageer
 • Kees

   

  nope ondernemertje wil gratis profiteren en de burger betaalt.

 • Philip

   

  Lijkt me voor ondernemers best wel een lastig probleem. Maar nu er vanaf 1 januari door deze gemeentelijke maatregel per saldo minder afval aangeboden gaat worden, en de gemeente derhalve minder geld kwijt is aan de afvalverwerking, zou het logisch moeten zijn dat de afvalverwerkingslasten voor de burgers van Almere verlaagd gaan worden.

  reageer
 • Jon

   

  Haha lolbroek

 • Michael

   

  Wat is de reden dat dit soort kleine ondernemers hun afval niet meer kwijt kunnen bij de perrons? (van grote bedrijven kan ik het me voorstellen)

  reageer
 • Kuwait

   

  De burger betaalt afvalstoffenheffing en kan hiervoor "gratis" gebruik maken van de recycleperrons. Er werd door zzp'ers zoals stucadoors massaal bedrijfsafval gedumpt waar zij geen vergoeding voor hoeven te betalen (maar vaak wel een bedrag in rekening brengen bij de klant). Waar leg je de grens? Dan maar helemaal geen bedrijfsafval op de perrons

 • Jeroen

   

  Wellicht het feit dat particulieren afvalstoffenheffing betalen. En bedrijven in mindere mate omdat ze een contract met een afvalverwerkend dienen te hebben. Al is het niet verplicht dan is het fatsoen. In Amsterdam is dat niet meer dan logisch. Daarnaast kan meneer gewoon de vijfhoek of van werven bellen voor het gescheiden afvoeren van zijn afval. Maar ja. Daar zitten kosten aan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert