Bloemist kan afval niet gescheiden kwijt door nieuwe regels

ALMERE • Vr 12 januari 2018 | 11:08 • Vrijdag 12 januari 2018 | 11:08
Bloemist Roel Mulder uit Almere wil graag duurzaam werken en zijn afval scheiden. Maar dat laatste is een probleem in de gemeente Almere. Hij mag zijn afval namelijk per 1 januari niet meer aanbieden bij de gemeentelijke recyclingperrons.

Gescheiden inzamelen
Mulder moet van de gemeente zelf een afvalophaler regelen. Dat heeft de bloemist geprobeerd, maar geen enkel bedrijf wil volgens hem zijn afval gescheiden inzamelen. Mulder heeft nu een brief aan de gemeenteraad geschreven met een vraag om hulp. 'De gemeente heeft de mond vol over duurzaamheid, maar ik kan op geen enkele manier mijn afval gescheiden aanbieden. Dat is toch te zot voor woorden?', aldus de bloemist.

Kastje naar de muur
Ook steekt het hem dat hij volgens eigen zeggen 'van het kastje naar de muur' wordt gestuurd en dat de ambtenaren geen antwoord hebben gegeven op verschillende e-mails die hij heeft verzonden.

De gemeente laat in een reactie weten dat de brief aan de gemeenteraad in behandeling is en dat de zaak onderzocht wordt. 'In algemene zin geldt inderdaad dat bedrijven niet meer terecht kunnen bij de gemeentelijke recycleperrons. Wel wijzen we bedrijven die afval op de perrons willen aanbieden door naar commerciële inzamelaars van bedrijfsafval.'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel