Celstraf voor aanrijden jong meisje

LELYSTAD
Een 28-jarige man uit Emmeloord heeft van de rechtbank in Lelystad vier maanden celstraf gekregen omdat hij in juni 2016 twee ongelukken veroorzaakte in Lelystad. De helft van de straf is voorwaardelijk. Bij één van die ongelukken raakte een 8-jarig meisje gewond.

De man reed eerst met zijn scooter tegen een auto op in de Boswijk in Lelystad. Hij liet zijn zwangere vriendin op de grond liggen en reed weg op zijn beschadigde scooter. Even verderop reed hij in dezelfde wijk het meisje aan. Het meisje vloog daarbij een stuk door de lucht en liep een dubbele beenbreuk op.

De rechtbank legde de Emmeloorder nog eens twee weken celstraf op omdat hij geen rijbewijs had. Hij moet ook de bestuurster van de auto 150 euro schadevergoeding betalen. Daarnaast moet de man een aantal eerder opgelegde voorwaardelijke straffen uitzitten. Het gaat om twee maanden en een week celstraf. 


 

reacties (5)

 • Jay

   

  Zeg Advocaat, je woorden zouden heel anders over zijn gekomen als je je betoog niet was begonnen met het zeer denigerende ' ach ja....' . Heel naar.

  reageer
 • Connie van Sprengel

   

  Daar gaan we als maatschappij nog veel lol aan beleven. Laat hem in ieder geval steriliseren zodat hij zijn mislukte genen niet kan doorzetten.

  reageer
 • Dus na twee en 'n halve maand weer buiten! Jammer justitie/OM, het jaar had zo mooi kunnen beginnen als deze persoon minimaal een jaar had gekregen, gemiste kans.

  reageer
 • De advocaat

   

  Ach ja, het is juist de bedoeling om niet naar de wens van het volk te dansen en mensen gewoon te beoordelen volgens oinafhankelijk vooraf opgestelde regels.

 • Harry

   

  Fraai figuur hoor.....

  reageer
 • O¿O

   

  Ik vindt het nogal een milde straf. Zou willen dat in sommige gevallen elke geval/strafbaar feit apart gestraft wordt. Zoals in Amerika. Dan denken ze misschien wat beter na!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert