PVV wil statushouders uit de wijk

URK • Di 16 januari 2018 | 11:49 • Dinsdag 16 januari 2018 | 11:49
De Urker PVV wil dat statushouders verdwijnen uit de wijken. De erkende vluchtelingen moeten in een verzamelgebouw gehuisvest worden, zo staat staat te lezen in het verkiezingsprogramma waarmee de partij de gemeenteraadsverkiezing in maart ingaat.

Is het verkiezingsprogramma op Urk ook één A4-tje?
Het is voor het eerst dat de partij van Geert Wilders meedoet aan de gemeenteraadsverkiezing op Urk. Het programma beslaat zeven kantjes en is opgesteld door de enige kandidaat op de PVV-lijst; de 20-jarige lijsttrekker Hendrik Wakker. Wakker zegt voor het maken van het verkiezingsprogramma rondgevraagd te hebben bij Urkers. Dat heeft geresulteerd in een document dat niet typisch is voor de PVV.

Welke standpunten heeft PVV Urk nog meer? 
De eigen cultuur is een belangrijk onderwerp voor de Urker PVV. Naast het opzetten van een interactief cultuurhistorisch centrum in de haven wil de partij ook subsidie geven aan evenementen die de cultuurhistorie van Urk voorop stellen. Wat de visserij betreft wil de PVV een goedkeuring van de pulskorvisserij door het Europees Parlement en afschaffing van de aanlandplicht. Andere punten zijn onder meer verlaging van de hondenbelasting, een onderzoek naar de efficiëntie van de gemeente, extra ambtenaren op Economische Zaken en controle op vals geld. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel