Vliegveld: Dronten wil toch weer aan de Alderstafel

DRONTEN • Do 18 januari 2018 | 10:44 • Donderdag 18 januari 2018 | 10:44
De gemeente Dronten wil onder voorwaarden weer terug aan de Alderstafel. Dat is het overleg tussen overheden over vliegveld Lelystad. Een belangrijke voorwaarde is totale openheid en transparantie van de Alderstafel.

Vorige maand besloot Dronten om de overleggroep te verlaten. Het had de gemeente niet gebracht, waarop was gehoopt en de manier waarop de besluiten zijn genomen waren niet zorgvuldig. In Dronten is veel weerstand tegen de vliegroutes zoals ze nu zijn gepresenteerd. Vooral Biddinghuizen zou last krijgen van de vliegtuigen. 

In een gesprek met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zou gezegd zijn dat de gemeente Dronten het hardst wordt getroffen. En dat de communicatie over de plannen jarenlang tekort heeft geschoten. Dat zegt gemeenteraadslid Paul Vermast van GroenLinks, die bij het gesprek aanwezig was. Wethouder Van Amerongen en burgemeester Aat de Jonge waren ook bij dat gesprek dat vorige week plaatsvond.

Tijdens het gesprek werd Dronten gevraagd terug te keren aan tafel. Maar de gemeente wil dat alleen als het overleg openbaar is. Alle verslagen, maar ook het bijwonen van het overleg moet mogelijk zijn vindt de gemeente Dronten. 

Het Ministerie heeft nog niet gereageerd op de voorwaarden van Dronten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel