Gedeputeerde weerlegt kritiek wethouder op OV-beleid

NOORDOOSTPOLDER • Di 30 januari 2018 | 19:32 • Dinsdag 30 januari 2018 | 19:32
Gedeputeerde Ad Meijer legt de kritiek van wethouder Andries Poppe van Noordoostpolder naast zich neer. Poppe verwijt hem weinig aandacht te hebben voor het openbaar vervoer in Noordoostpolder. Ook zegt hij dat een half jaar overleg met de provincie nog niks heeft opgeleverd. Meijer reageert dat juist Poppe steken heeft laten vallen. Zo zou een in september gemaakte afspraak - om de situatie te verbeteren - niet nagekomen zijn.

Onderhandelingen zijn bezig
Meijer benadrukt dat hij zich inspant om het vervoer in de dorpen op niveau te houden. Dat doet hij in de lopende onderhandelingen met Overijssel en Gelderland. De gedeputeerde ziet particuliere initiatieven met bussen die bestuurd worden door vrijwilligers niet zitten. Want dat kost betaalde banen.

Meer bussen buiten de spits tussen Emmeloord en Lelystad te laten rijden, noemt Meijer een speerpunt. Voorlopig blijven de diensten zoals ze zijn. Pas bij een nieuwe overeenkomst met de busmaatschappijen is verbetering mogelijk. 

Deel artikel

reacties (8)

 • Een gemiste kans??

    Di 30 januari 2018 Dinsdag 30 januari 2018

  Als SP-er van de Noordoostpolder noodzaakt mij de Dhr.Meijer erop attent te maken dat de SP Noordoostpolder al enige jaren de Provincie probeert wakker te schudden.

  reageer
 • Beste Ad

    Di 30 januari 2018 Dinsdag 30 januari 2018

  "Ik wil niet aan mijn kleinkinderen uitleggen hoe de samenleving had kunnen zijn, maar wat ik er aan gedaan heb!" Uw statement op de site van de provincie zou een reden te meer zijn om de jeugd in de spits te helpen.Om het vervoer in de ochtendspits zo aan de kant te zetten kunnen we de jeugd niet uitleggen. Het staan in de bus vanaf Urk naar Zwolle is misschien dan juridisch aan te vechten,maar de wens is laat het niet zo ver komen!

  reageer
 • HH

    Di 30 januari 2018 Dinsdag 30 januari 2018

  Ad Meijer functioneert totaal niet als gedeputeerde. Eerder heeft hij beterschap beloofd in zijn omgang met anderen. Maar blijkbaar is het nog steeds hetzelfde. Werkinhoudelijk wil hij voor het openbaar vervoer blijkbaar ook tot eind 2023 (einde concessie) niets veranderen, ook al is het wel nodig. Wordt tijd om hem naar de provincie Utrecht terug te sturen.

  reageer
 • Tollebeker

    Di 30 januari 2018 Dinsdag 30 januari 2018

  Iedere dag met de bus mee. Overvolle bussen waarbij het gangpad volstaat met scholieren en ouderen. De discussie op OF gaat over haantjesgedrag van een gedeputeerde en een wethouder. Wanneer wordt er naar oplossingen gezocht? De opmerking van de gedeputeerde is veel zeggend: op zijn vroegst bij de volgende nieuwe concessie.

  reageer
 • Johan S

    Di 30 januari 2018 Dinsdag 30 januari 2018

  Ach bij de gemeente kan toch alles, in het bedrijfsleven waren zulke gasten al lang weggestuurd

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Roos

    Di 30 januari 2018 Dinsdag 30 januari 2018

  Ik heb in al die jaren nog nooit iemand van de gemeenteraad iets positiefs voor de burger zien regelen. Wel ieder jaar de gemeentebelastingen omhoog laten gaan. Die mensen zitten er niet voor ons. Eerst hun eigen zak vullen en dan witte voetjes halen bij B&W. Bah!!!

  reageer
 • stop

    Di 30 januari 2018 Dinsdag 30 januari 2018

  Wie de bal kaatst kan hem dus terug verwachten. Maar niemand van de heren zal er een buil van oplopen.

  reageer
 • Kaassie

    Di 30 januari 2018 Dinsdag 30 januari 2018

  is er nu een gedeputeerde of een gedupeerde?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert