Eerste bewoners in expat-appartementen Lelystaete

LELYSTAD • Do 1 februari 2018 | 0:46 • Donderdag 1 februari 2018 | 0:46
De eerste tachtig bewoners trekken vrijdag in het expat- en migrantencomplex Lelystaete in Lelystad. Het gebouw van Van der Valk Investments is de afgelopen maanden van binnen grondig verbouwd tot appartementen voor arbeidsmigranten.

Het gebouw telt over vier verdiepingen 66 appartementen met totaal 218 kamers. Er zijn appartementen met twee, drie, en vier gemeubileerde slaapkamers, een huiskamer, eigen keuken en douche/wc voor gedeeld gebruik. Ook is er een gezamenlijke ruimte met wasmachines.

Inditex
In Lelystaete komen Oost-Europese arbeidsmigranten te wonen, maar een deel wordt gehuurd door het Spaanse modebedrijf Inditex voor huisvesting van werknemers die betrokken zijn bij het enorme distributiecentrum in aanbouw. Het bedrijf Good Stay houdt toezicht in het gebouw, waar permanent een huismeester aanwezig is. Naud Hunink van Van der Valk Investment verwacht dat alle appartementen binnen twee maanden bezet zijn.

Verwaarloosd
In Lelystaete waren in het verleden de rechtbank en het Openbaar Ministerie gevestigd. Nadat er recenter anti-kraak-bewoners waren gehuisvest, stond het pand een tijd zwaar verwaarloosd leeg. Verkoop aan een projectontwikkelaar mislukte in 2015, waarna eind 2016 ​Van der Valk Investments het heeft gekocht. Van Wijnen heeft het pand in zeven maanden tijd volledig gestript en verbouwd. De buitenzijde wordt in het voorjaar opgeknapt.

Behoefte
Volgens wethouder Jop Fackeldey voorziet Lelystaete in een toenemende behoefte aan huisvesting voor tijdelijke werknemers. Zij zullen er gemiddeld drie tot vier maanden wonen. Hoewel er in het Lelycentre nog meer voormalige kantoorgebouwen zullen worden verbouwd tot appartementen, blijft Lelystaete vooralsnog het enige complex voor expats en arbeidsmigranten. Het pand mag tot en met 2025 voor tijdelijke huisvesting worden gebruikt.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel