D66: 'Gedrag gedeputeerde Meijer onacceptabel'

FLEVOLAND
D66 in Provinciale Staten vindt het onacceptabel hoe SP-gedeputeerde Ad Meijer woensdagavond Statenlid Paul Vermeulen in een vergadering ter verantwoording heeft geroepen. Meijer sprak Vermeulen op de gang er persoonlijk op aan dat D66 zijn plannen voor duurzame energie niet steunde.

Plannen onvoldoende
Het incident deed zich voor tijdens een commissievergadering over het onderwerp duurzame energie. De Staten vinden al enige maanden dat de plannen van Meijer onvoldoende zijn. De gedeputeerde had eind vorig jaar onder druk van de Staten toegezegd dat hij in januari met uitgewerkte plannen zou komen, maar dat bestreed hij woensdagavond zelf. Daarop schaarde D66 zich achter een voorstel van GroenLinks en alle andere oppositiepartijen om op een later moment opnieuw over de energieplannen te praten.

Op de man gespeeld
Volgens D66-fractievoorzitter Shasta Rötscheid heeft Meijer Vermeulen toen tijdens de vergadering gesommeerd om mee te komen naar de gang om zijn standpunt te verklaren. Rötscheid was daarbij aanwezig. 

Volgens Vermeulen is daarbij "niet op de bal gespeeld, maar op de man. Zo heb ik dat in alle jaren dat in actief ben in het openbaar bestuur nog nooit meegemaakt," aldus de voormalig wethouder van Noordoostpolder. 

Excuus
Fractievoorzitter Rötscheid noemt het 'onacceptabel' dat Meijer haar partijgenoot zo in een openbare vergadering en op de gang ter verantwoording heeft geroepen over het standpunt van D66. "Wij zouden het de koninklijke weg vinden als de gedeputeerde zelf het initiatief neemt om Paul Vermeulen te benaderen." D66 zal geen excuses eisen, maar vindt dat Meijer dat zelf moet doen.

Reactie
In een reactie via zijn woordvoerder laat gedeputeerde Meijer weten dat hij inmiddels met Rötscheid heeft gesproken: 'Ik betreur de indruk die kennelijk is ontstaan'. Meijer gaat binnenkort met de betrokkenen in gesprek. 

reacties (10)

 • HH

   

  Mee eens. Keer op keer bewijst Meijer dat hij ongeschikt is als gedeputeerde. Hij slaat om zich heen, heeft ruzie met iedereen, en weet inhoudelijk niet wat hij doet. Hij heeft beterschap beloofd, maar daar is niets van te merken. Weg met deze man. De SP diskwalificeert zichzelf voor coalitiedeelname in 2019 (of eerder bij een motie van wantrouwen) als ze Meijer niet op korte termijn zelf wegsturen.

  reageer
 • Poe

   

  Je bedoeld dat wanneer GroenLinks de PvdA en D’66 eisen dat dit bewindspersoon nu eindelijk eens met duidelijkheid komt zij de slechte beurt maken? Meier heeft zijn zaakjes niet op orde en is nu uit een soort onkunde om zich heen aan het slaan. Onwaardig gedrag

  reageer
 • stop

   

  Bij beide heren zowel Meier als Vermeulen ontbreekt gewoon weg de kwaliteit. Als wethouder in de NOP was het een complete ramp. Dus wat hij nu flikt is typerend voor deze persoon. Dat de heer Meier daarop reageert kan ik mij voorstellen, al is zijn benadering niet goed te keuren. In dit geval gaat het om de kiezer te paaien. Slechte beurt van D66....

  reageer
 • Hannes

   

  Hij zal goed hebben geconstateerd hoe het uiteindelijk wel moet! En nu wordt alles plots onacceptabel!! "De Campagne is al goed op dreef!"

  reageer
 • Poe

   

  Nee geen rancune of tweespalt, gewoon kansloos gedrag van een totaal omgeschikt bewindspersoon die zijn afspraken niet nakomt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rinus

   

  Stuur deze SP actievoerder terug naar Amersfoort, hij begrijpt niets van besturen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Wat een minachtende blikken, en dat voor een stel ambtenaren die eigenlijk het volk zouden moeten dienen! bah!

  reageer
 • Onbekwaam of onbemind.?

   

  Ad Meijer wordt al langer gevraagd om de energienota klaar te hebben. En dit is ook niet de 1e keer dat er excuses gemaakt dienen te worden.. dus=ongeschikt.

  reageer
 • Ger

   

  Wat een arrogantie van gedeputeerde. Tekenend voor deze man!

  reageer
 • Rancune of tweespalt?

   

  Deze situatie wordt uitgebuit en laat zien dat de dhr. Vermeulen deze kans wil benutten.Trouwens mijnheer Vermeulen in zijn statuur zou beter moeten weten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert