Veertien nieuwe hotelkamers bij Hajé de Lepelaar

LELYSTAD • Ma 5 februari 2018 | 20:09 • Maandag 5 februari 2018 | 20:09
Hotel/restaurant Hajé de Lepelaar gaat uitbreiden. Er komen veertien nieuwe hotelkamers bij. Hajé, gelegen aan de A6 tussen Almere en Lelystad, biedt op dit moment al overnachtingen aan in een aantal waterlodges. Ook aan de andere kant van de snelweg, bij Hajé de Aalscholver, staan lodges.

Familiebedrijf
De veertien nieuwe kamers worden gebouwd in het bestaande pand van Hajé. Het gaat om de bovenverdieping van het gebouw, die vroeger werd gebruikt als woonhuis.

In 2015 hebben Thierry, Etienne, en Pointer de Jager de dagelijkse leiding van het bedrijf overgenomen van hun ouders, Hajé en Feike de Jager.

“We zijn hier alle drie geboren. Mijn twee broertjes en ik,” vertelt Thierry de Jager. “Nu we allemaal het huis uit zijn is het ‘over’. Dus dachten we: dan moeten we er maar commerciële meters van maken.”

Klein, maar wel luxe
De nieuwe kamers worden volgens Thierry ‘luxe, maar wel compact.’ Iets waar volgens hem veel vraag naar is. “Mensen willen graag een kleine kamer voor een goede prijs. En dat is wat wij goed kunnen en doen.” Het is de bedoeling dat een overnachting 49 euro gaat kosten.

Werklieden en toeristen
Bij Hajé zien ze dat de huidige waterlodges vaak volgeboekt zijn. Doordeweeks zijn gasten bijvoorbeeld werklieden die in de omgeving klussen in de bouw hebben. In het weekend worden de kamers vaak gehuurd door toeristen. Bijvoorbeeld mensen die een bezoek brengen aan de Oostvaardersplassen.

Eind deze maand moeten de kamers af zijn. “Het kan niet anders. Want het is al verhuurd,” zegt Thierry lachend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel