Veertien nieuwe hotelkamers bij Hajé de Lepelaar

LELYSTAD
Hotel/restaurant Hajé de Lepelaar gaat uitbreiden. Er komen veertien nieuwe hotelkamers bij. Hajé, gelegen aan de A6 tussen Almere en Lelystad, biedt op dit moment al overnachtingen aan in een aantal waterlodges. Ook aan de andere kant van de snelweg, bij Hajé de Aalscholver, staan lodges.

Familiebedrijf
De veertien nieuwe kamers worden gebouwd in het bestaande pand van Hajé. Het gaat om de bovenverdieping van het gebouw, die vroeger werd gebruikt als woonhuis.

In 2015 hebben Thierry, Etienne, en Pointer de Jager de dagelijkse leiding van het bedrijf overgenomen van hun ouders, Hajé en Feike de Jager.

“We zijn hier alle drie geboren. Mijn twee broertjes en ik,” vertelt Thierry de Jager. “Nu we allemaal het huis uit zijn is het ‘over’. Dus dachten we: dan moeten we er maar commerciële meters van maken.”

Klein, maar wel luxe
De nieuwe kamers worden volgens Thierry ‘luxe, maar wel compact.’ Iets waar volgens hem veel vraag naar is. “Mensen willen graag een kleine kamer voor een goede prijs. En dat is wat wij goed kunnen en doen.” Het is de bedoeling dat een overnachting 49 euro gaat kosten.

Werklieden en toeristen
Bij Hajé zien ze dat de huidige waterlodges vaak volgeboekt zijn. Doordeweeks zijn gasten bijvoorbeeld werklieden die in de omgeving klussen in de bouw hebben. In het weekend worden de kamers vaak gehuurd door toeristen. Bijvoorbeeld mensen die een bezoek brengen aan de Oostvaardersplassen.

Eind deze maand moeten de kamers af zijn. “Het kan niet anders. Want het is al verhuurd,” zegt Thierry lachend.

reacties (8)

 • Jan

   

  En als je net als een collage een tijd terug daar een week logeert en werkt in Lelystad? Het was gewoon voor hem dagelijks omrijden hoor, hoe lastig het ook was, de doorsteek is namelijk van Lelystad vóór Haje. Overigens neem ik aan dat u gewoon de afrit Almere Buiten-Oost bedoelt, als je ook nog via de Hogering moet rijden is het echt serieus een eind om.

  reageer
 • Desiree

   

  Dan is het gewoon gratis geld als het ware want de ruimtes werden al niet meer gebruikt. Het stucadoren en afwerken heb je binnen een paar weken terugverdiend. Dan zou ik er nog maar een aanbouwtje bij zetten.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Het is maar een extra service, echter dat hoort bij een eenvoudig en armoedig Flevoland niet thuis.

  reageer
 • Dirk Z

   

  Lelystad is vanuit alle hoeken bereikbaar en je hoeft echt niet in een hotel te gaan zitten om er op tijd te zijn. Het zijn maar charters en geen lijnvluchten naar Indië.

  reageer
 • de ingenieur

   

  Het is alleen lastig wanneer je aan de ene kant slaapt en andere kant moet aankomen of vertrekken. Tussen Lelystad en Almere Hogering is er geen weg terug. Maar je kan er wel vanuit gaan de geroutineerde logés gewoon de nooddienstendoorsteek gebruiken. De slagboom is daar al jaren weg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Maartje

   

  Nee hoor. De kamers zijn dringend nodig. Zowel het Apollo Hotel in Lelystad als het Haje Restaurant hebben een zeer grote bezettingsgraad.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Met oog op het vliegveld,? ( bewaakte) parkeergelegenheid en een shuttle bus naar het vliegveld voor "de luchtreiziger" en het is top service. !!!!!

  reageer
 • Beo

   

  Goed nieuws mensen. Helemaal een top idee. Succes met de bouw. Dikke duim.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert