GL wil Lelystad Airport stoppen via gemeente Amsterdam

LELYSTAD • Di 6 februari 2018 | 6:10 • Dinsdag 6 februari 2018 | 6:10
GroenLinks wil de plannen voor Lelystad Airport stoppen via het gemeentebestuur van Amsterdam. Dat zeggen GroenLinks-leider Jesse Klaver en de Amsterdamse GroenLinks-lijsttrekker Rutger Groot Wassink in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Amsterdam heeft een aandeel in de Schiphol Group en Lelystad is weer in handen van Schiphol. Het aandeel van de Staat in Schiphol is wel groter dan dat van Amsterdam.

GroenLinks houdt dinsdag een bijeenkomst in Zwolle om te protesteren tegen de uitbreiding van de luchthaven. De partij wil nu dat Amsterdam de positie als mede-eigenaar van Schiphol gebruikt om de plannen voor Lelystad van tafel te krijgen.

Lokaal voor elkaar boksen
"Wij zullen het Amsterdamse aandeelhouderschap inzetten om de groei van Schiphol te stoppen. Afschuiven van die groei naar Lelystad is asociaal en geen oplossing'', stelt Groot Wassink. Klaver zegt dat als er geen verandering vanuit Den Haag komt, hij de kwestie lokaal 'voor elkaar wil boksen'.

[https://twitter.com/jesseklaver/status/960437324264992768]
  
Gisteren kwam via het NRC naar buiten dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat rekening houdt met maximaal 60.000 vliegbewegingen per jaar van en naar Lelystad Airport.

De minister heeft gezegd dat de berichtgeving van het NRC niet klopt. Er wordt volgens haar geen rekening gehouden met 60.000 vliegbewegingen en de ambtenaren hebben nergens mee ingestemd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel