Psycholoog adviseert tbs voor man die moeder aftuigde

EMMELOORD • Di 6 februari 2018 | 12:05 • Dinsdag 6 februari 2018 | 12:05
Een 32-jarige man uit Emmeloord die zijn moeder ernstig mishandelde, moet volgens een psycholoog tbs met voorwaarden opgelegd krijgen. De man werd onderzocht in opdracht van justitie. Hij wordt beschuldigd van poging tot doodslag. 

De zaak diende dinsdag bij de rechtbank in Utrecht. De Emmeloorder mishandelde zijn moeder zo ernstig, dat zij onder meer vijf gebroken ribben, een gat in haar hoofd en een gebroken hand had. De politie vond de vrouw onder het bloed in haar flat in Utrecht na een melding van gegil door haar buren.

De zoon vertelde de rechters in Utrecht dat hij zich niets kan herinneren. Hij ziet zichzelf wel als de dader. Zijn moeder wilde eerst niet zeggen wie de dader was, maar wees uiteindelijk toch haar zoon aan. 

Psychotische kenmerken
De rechtbank heeft de stafzaak dinsdag uitgesteld omdat eerst onderzocht moet worden welke voorwaarden aan een eventuele tbs-behandeling moeten worden gekoppeld. De man is drugsverslaafd en hij heeft volgens de psycholoog 'psychotische kenmerken'. 

De rechtszaak gaat op 1 mei verder. De Emmeloorder blijft tot die tijd in voorarrest. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel