Geld voor kattencafé in centrum is binnen

ALMERE • Wo 7 februari 2018 | 10:46 • Woensdag 7 februari 2018 | 10:46
De crowdfundactie voor een kattencafé in het centrum van Almere is gelukt. Twee weken voor het einde van de actie is de benodigde 18.000 euro voor het café al binnen.  

De crowdfundactie begon in november. Het bedrag is sneller binnengehaald dan verwacht door een gulle gift van 7000 euro. "Ik kan je vertellen dat ik helemaal perplex stond en compleet overdonderd en in de war was. En ik ben nóg niet bekomen", schrijft initiatiefneemster Monique Lustig op Facebook. "Ik ga nu mijn volgende stappen zetten en ook daar heb ik jullie hulp af en toe bij nodig", meldt ze.

Tien katten
De horecagelegenheid gaat 'The Coffee Cat' heten en kan zo'n tien katten huisvesten. De dieren wonen in het café en zijn afkomstig uit het asiel. Bezoekers kunnen binnenlopen om wat te eten of drinken én om de katten te knuffelen. Lustig wil er een lunchcafé van maken met een luxe uitstraling.   

Het eerste kattencafé van Nederland werd in 2015 geopend in Amsterdam. Dat kwam ook tot stand met een crowdfundactie. In de meeste grote plaatsen van Nederland zijn de afgelopen tijd kattencafé's geopend. "Ik vind dat Almere hierbij niet kan achterblijven. Het is een branche waar ontzettend enthousiast op wordt gereageerd", zegt Lustig. Ze is met makelaars in gesprek om op korte termijn een geschikt pand te vinden.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel