Spanning tussen D66 en SP in provincie duurt voort

FLEVOLAND • Do 8 februari 2018 | 11:46 • Donderdag 8 februari 2018 | 11:46
Er heerst nog steeds spanning tussen de provinciale SP en D66. De partijen zitten allebei in het college van Gedeputeerde Staten, maar de onderlinge verhoudingen zijn niet goed. Afgelopen week is er een gesprek geweest om problemen op te lossen, maar dat lijkt niets te hebben opgeleverd.

Gesprek verschillend ervaren
Volgens de SP is de kou uit de lucht en is het gesprek afgerond. Maar volgens D66 ligt het niet zo simpel en moet de partij het gesprek nog op zich in laten werken. Fractievoorzitter Shasta Rötscheid wil er inhoudelijk verder niet op in gaan. "Op dit moment is het echt even niet handig om er iets over te zeggen", aldus Rötscheid. 

Incident
De spanning tussen beide collegepartijen vloeit voort uit een aanvaring tussen SP-gedeputeerde Ad Meijer en D66-Statenlid Paul Vermeulen. Volgens D66 werd het Statenlid daarbij op een zeer onprettige en onacceptabele manier door de gedeputeerde op het matje geroepen in verband met zijn stemgedrag.

D66 hoopte dat de gedeputeerde in het gesprek van afgelopen week zijn excuses voor zijn optreden zou aanbieden, maar dat is niet gebeurd, zo bevestigen beide partijen. Volgens Ad Meijer is hij in het gesprek met het Statenlid vorige week binnen de grenzen gebleven. Of en op welke manier het gesprek over de onderlinge spanning een vervolg krijgt, is nog onduidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel