Dronten wil uitleg Rijk over windmolens bij Swifterbos

DRONTEN • Do 8 februari 2018 | 23:25 • Donderdag 8 februari 2018 | 23:25

De gemeente Dronten gaat een ‘pittige brief’ naar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat sturen over het Windplan Blauw. Wethouder Ton van Amerongen wil van het ministerie onder andere een goede argumentatie horen over de twee windmolens in en bij het Swifterbos.

De provincie en de gemeenten Lelystad en Dronten kunnen op dit moment hun zienswijze indienen op de eerste versies van het Windplan Blauw. Inwoners en andere instanties krijgen volgens wethouder Van Amerongen op een later moment de mogelijkheid om te reageren op de plannen van het Rijk.

Dorpsbelangen Swifterbant


Vooruitlopend daarop heeft Dorpsbelangen Swifterbant onlangs al haar bezwaren kenbaar gemaakt tegen vijf windmolens vlakbij het dorp. Het gemeentebestuur gaat niet mee in deze bezwaren. Wethouder Van Amerongen wil het Rijk voorlopig alleen ter verantwoording roepen over de twee geplande molens in en bij het Swifterbos.

Ketelhaven


Behalve in Swifterbant worden er ook in Ketelhaven vraagtekens geplaatst bij de plannen. De Vereniging van Eigenaren Ketelhaven vreest door de windmolens opnieuw last te krijgen van de uitstoot van de nabijgelegen firma Komeco.

Verschillende raadsfracties vroegen zich af wat de gevolgen voor Ketelhaven zijn als er windmolens vlakbij de nieuwe schoorsteen van Komeco worden geplaatst. Volgens wethouder  van Amerongen wordt dit onderzocht in de komende Milieu Effect Rapportage.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel